Најновије

ОВО ЈЕ НАЈВЕЋА ТРАМПОВА ГРЕШКА: Ево колико ће удар на Европу коштати Америку!

Нове америчке тарифе од 25 одсто на италијански сир, француско вино, шкотски виски, британске бисквите, шпанске маслине и хиљаде других европских прехрамбених производа, проузроковаће веће цене уочи празничне сезоне и угрозиће радна места у САД, оцењују америчке трговинске групације.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Тарифе ће умањити продају и негативно ће утицати на запосленост код 14.000 трговаца висококвалитетном храном и 20.000 трговаца другим прехрамбеним производима широм САД, наводи се у саопштењу америчке Асоцијације за висококвалитетну храну (СФА).

Више цене ће "задати ударац новчаницима Американаца баш у тренутку када се ближи празнична сезона", оцењује се у саопштењу те групације.

- Даска за сир или месне прерадјевине која тренутно кошта 45 долара ће вас, након тарифа, коштати 60 долара, док би вам посластице које набављате за вашу породицу током прославе Дана захвалности и празника крајем године, могле постати недоступне - поручују из СФА.

Акције европских произвођача луксузне робе, укључујући британски модни бренд Барбери, и компанија за производњу пића, попут француског Реми Коантроа, порасле су јуче, након што су коњак, шампањац и кожна галантерија изузети од тарифа.

Овонедељне тарифе на шкотски виски, ликере и вино, могу утицати на готово 3,4 милијарде долара вредан увоз "и могле би довести до губитка око 13.000 радних места у САД, укључујући камионџије, пољопривреднике, бармене и келнере у угоститељству", поручују из америчког Савета за дестилована алкохолна пића.

САД су у среду саопштиле да ће увести таксе од 10 одсто на авионе европског произвођача Ербас и царине од 25 одсто на низ производа из ЕУ, укључујући француско вино, шкотски и ирски виски, и сиреве из чланица ЕУ, након пресуде Светске трговинске организације да су европске владе незаконито субвенционисале Ербас.

Ево како ће Путин прославити свој 67. рођендан! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА