Најновије

РАДИКАЛИ УЗДРМАЛИ САВЕТ ЕВРОПЕ! Шешељев син устао и очитао буквицу свима: ЕУ да повуче признање тзв. независног Косова! (ФОТО/ВИДЕО)

СТРАЗБУР – Завршног дана јесењег заседања Парламентарне Скупштине Савета Европе посланици Српске радикалне странке, Александар Шешељ и Миљан Дамјановић, говорили су о питању Косова и угрожености српског народа који живи на Косову и Метохији, као и о свакодневним провокацијама и шиканирању којима су Срби изложени од стране тзв. косовских власти.

Александар Шешељ (Фото: srpskaradikalna.org. rs)

Александар Шешељ је истакао да се етнички мотивисани инциденти дешавају свакодневно и подсетио на последњи пример напада на српског младића у Косовској Митровици и упадање РОСУ у делове Косова на којим живе Срби.

„Двадесет година након бруталне агресије НАТО пакта и њихових савезника из ОВК, власт на Косову је предата терористима и ратним злочинцима које представљају Хашим Тачи и Рамуш Харадинај. Њихова намера је да, осим отимања територије, избришу сваки доказ о присуству Срба на Косову и Метохији, а српску културну баштину прогласе албанском. Окупација Косова је случај без преседана у модерној историји и у супротности са свим актима међународног права, пре свега, Повељом УН и Завршним актом из Хелсинкија“.

„У преговорима између ЕУ и Србије главни услов за чланство јесте потписивање правно обавезујућег споразума између Србије и Косова који треба да отвори врата за чланство тзв. Косова у УН и на тај начин заокружи косовску државност. То показује да ЕУ уцењује Србију и подржава терористе уместо суверену европску земљу. Србији није место у таквој Европској унији“, рекао је Шешељ.

Миљан Дамјановић је говорио о нагомиланим проблемима на Косову и Метохији и затражио да се, после двадесет година, почне са поштовањем међународних аката УН.

„У процесу дијалога који треба обновити инсистирамо да тзв. косовски парламент повуче три сета закона којим су започели формирање тзв. косовске армије. По Резолуцији 1244 Савета Безбедности УН, све граничне прелазе треба да штите припадници српске војске и полиције, а та Резолуција гарантује и повратак до хиљаду припадника безбедносних снага Србије на Косово и Метохију“.

„Српска радикална странка је посвећена поштовању демократије и неповредивости граница Републике Србије, и као таква предлаже широку аутономију за Косово и Метохију, без икаквог мешања у културни и политички живот Албанаца“. Српска радикална странка захтева од ЕУ да поштује међународно право и повуче све акте признања нелегалне сецесије Косова.

Ккав ултиматум је Шешељ поставио Шиптарима, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА