Најновије

ШАРОВИЋ О "ЗЛАТНОМ ДОБУ" СРБИЈЕ: Министар Мали није никад или није скоро куповао или спремао зимницу и огрев (ВИДЕО)

Посланик Српске радикалне странке Немања Шаровић жестоко је испрозивао министра финансија Синишу Малог током расправе у Скупштини Србије о ребалансу буџета за ову годину.

Немања Шаровић (Фото: Јутјуб)

Шаровић се, између осталог, осврнуо и на најављену једнократну помоћ пензионерима од 5.000 динара.

“Читав дан чујемо хвалоспеве и покушаје да се убеде грађани да добро живе. И да је ово то чувено “златно доба”. Сигуран сам да нисте никога убедили. Рекли сте да ће дати једнократну помоћ пензионерима. Апсурдно је убеђивати пензионере да су они поднели највећи терет у реформама. Нити их је ко питао, нити су они пристали да им се смањују пензије. Они су вредно радили читавог живота и одвајали велика средства да би пристојно живели када оду у пензију”, рекао је Шаровић и наставио:

“Нису вредно радили да би у пензији чекали да им неко упути једнократну помоћ... Ви рекосте да ће од тих средстава они купити огрев, направити зимницу.… Не знам када сте последњи пут куповали огрев или спремали зимницу. Очигледно је да то никада нисте радили или нисте скоро. Јер тешко да ће пензионери нешто да купе са 5.000 динара”.

Oн је прокоментарисао и најављену помоћ грађанима који су задужени у швајцарским францима.

“Ви сте причали о томе како држава издваја средства за људе који имају кредите у францима. Тачно је да има доста тих људи. Али ви не издвајате за њих, већ уместо банака. А то је огромна разлика. Стране банке сваке године стотине милиона евра чистог профита извлаче из Србије. И уместо да имате довољно храбрости и да казните те банке, који су одрали кожу са леђа грађана Србије, ви сте нашли соломонско решење. Нећете да се замерите страним банкама, него ћете од преосталог износа кредита, део ви субвенционисати грађанима Србије. Зашто то није урађено пре неколико година, зашто то није урађено одмах после великог скока франка, већ сте чекали да реагујете када је исплаћени већи део кредита и то закаснело”, истакао је Шаровић.

Прочитајте ОВДЕ шта је по Војиславу Шешељу решење косовског проблема.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА