Најновије

ЗВЕЗДА БОЉА ОД СВИХ У РЕГИОНУ! Црвено-бели најуспешнији тим бивше СФРЈ у Лиги шампиона у овом веку!

Црвена звезда је најуспешнији тим из бивше Југославије у Лиги шампиона у овом веку! Екипа Владана Милојевића из сезоне у сезону помера границе, а победа над Олимпијакосом (3:1) у уторак потврдила је да је клуб с "Маракане" без премца када је реч о екипама из некадашње СФРЈ.

Црвено-бели најуспешнији тим бивше СФРЈ у Лиги шампиона у овом веку (Фото: Јутјуб)

Црвено-бели другу сезону заредом играју у елитном европском такмичењу, а од екс-Ју клубова Лигу шампиона су у 21. веку играли још Динамо Загреб, Партизан и словеначки Марибор. Када се узме просек освојених бодова, тим с "Маракане" је убедљиво најуспешнији. Звезда је одиграла осам утакмица и освојила седам бодова, што је 29,17 одсто.

Партизан најслабији

Најбољи просек после црвено-белих има Марибор, који је у два наврата играо елитно европско такмичење. Словенци су освојили шест од могућих 36 бодова, што је 16,67 одсто, уз гол-разлику 7:29.

Иако Динамо из Загреба може да се похвали да игра пету сезону у Лиги шампиона, на до сада 26 одиграних утакмица узео је свега седам од могућих 78 бодова. Процентуално гледано, то је тек 8,97 одсто, а гол-разлика је криминална - 11:67. Од тога је у сезони 2011/12. имао гол-разлику 3:22, а 2015/16. невероватних 0:15.

Ове бројке јасно показују да је Црвена звезда убедљиво најбољи клуб у региону. То је индиректно потврдио и хрватски стручњак Мирослав Ћиро Блажевић.

- Не разумем се много у статистику и те бројке, али Звезда је победом над Олимпијакосом показала да је велики клуб. Црвено-бели су показали огроман квалитет. Грци су водили на полувремену, а онакав преокрет могу да направе само тимови са победничким карактером и великом жељом. Прошле сезоне је побеђен Ливерпул, који је потом освојио Лигу шампиона. То не може свако и честитам Звезди - каже Блажевић.

"Тренер свих тренера" верује да екипа Владана Милојевића може да презими у Европи, баш као и Динамо.

- Сигуран сам да ће и Звезда и Динамо дочекати пролеће у Европи, да ће бити бар трећи у својим групама. Резултати у прва два кола наговештавају тако нешто. Морамо да покажемо свима да и без пара можемо да правимо успехе - поручује Ћиро Блажевић.

Некадашњи нападач црвено-белих Зоран Филиповић наглашава да је клуб из Љутице Богдана још једном показао своју величину.

- Резултати све говоре, а ако бројке кажу тако, то је онда доказ да је Звезда најбоља у региону. Црвено-бели су направили огромну ствар што се тиче коефицијента, али и угледа у Европи. Звезда је увек била доминантна у региону и поштована у целој Европи - поручује Филиповић.

Своји на своме

Бивши тренер најтрофејнијег српског клуба додаје и да је битно да црвено-бели имају континуитет играња у Европи.

- Важно је да Звезда настави у истом стилу и у наредном периоду, да редовно игра Европу и да бележи добре резултате. Звезда је у кратком периоду направила много тога и враћа се тамо где јој је место, у крем европског фудбала - закључује Филиповић.

Марин и Милуновић у тиму кола

Тандем црвено-белих Марко Марин и Немања Милуновић нашли су се међу најбољих 11 по избору специјализованих портала "Софакор" и "Хускорд". Дефанзивац Звезде који је постигао гол за 2:1 против Олимпијакоса од оба извора оцењен је са 7,9, док је Марин за две асистенције од "Софаскора" добио 8,5, а од "Хускорда" 8,6.

После ових речи Владана Милојевића Олимпијакос је прегажен. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА