Најновије

ОТКРИЛИ КАРТЕ: Коначно знамо како ће и за које време Русија одговорити на нуклеаран напад!

Свакодневне симулације нуклеарног рата између САД и Русије уливају страх. То им је циљ. Застрашити и припремити популацију на одређене недемократске мере, које популација у нормално време не би никада прихватила. Американци предњаче у компјутерским симулацијама. На недељној бази се објављују разне симулације с цивилних и војних школа.

Руска ракета са нуклеарном бојевом главом (Фото: Риа)

Овога пута су Руси дали мало више информација како би се све одвило и како би Русија реаговала у случају да буде мета нуклеарног напада.
Руски челници имаће “неколико десетина минута” да донесу одлуку о извођењу противнуклеарног удара, рекао је медијима Командант штаба 15. специјалне армије руских ваздухопловних снага.

Руски ракетни састав упозоравања даје руским снагама довољно времена да одлуче како да реагују на нуклеарни удар, изјавио је ПР руске војске Анатолиј Нестечук, којег преноси Ехо радио.

“Време одговора варира, зависно с које стране напад долази и како. Нећу вам рећи тачно колико. Али има довољно времена. Не говорим о минути или десет минута, већ неколико десетина минута”, прецизирао је генерал.

Руски ракетни састав раног упозоравања делује на Земљи и у свемиру. Земаљски елемент састава укључује радарски састав Вороњеж који може да детектује свемирске, балистичке и ваздушне циљеве.

Према речима Нестечука, ваздухопловне снаге планирају да изграде додатне радаре за овај састав, посебно у близини Себастопола на Криму, као и у регији Мурманск и Коми, који ће бити пуштен у погон између 2021. и 2024. године.

“Створили смо простор потпуно покривен радарима око руске територије и тај простор има двоструку радарску покривеност на одређеним осовинама”, наставља генерал.

Што се тиче свемирског елемента састава упозорења, он се састоји од великог броја сателита.

“Не играмо се Стар Ворса, али имамо све податке о ситуацији у свемиру. У орбити имамо 150 сателита, од којих више од 90 делује у име Министарства одбране Русије”, рекао је господин Нестечук.

У петак, 4. октобра, начелник Генералштаба руских ваздухопловних снага је изјавио за новине Московски Комсомолет да је свемирска компонента руског ракетног састава раног упозоравања опремљена с три нова сателита који могу детектовати испаљивање балистичке ракете било где на планети.

Русија зна шта чини у циљу заштите свог привредног раста и очувања Руске федерације. Нуклеарни штит и модерно нуклеарно оружје су гаранција за сигурност руске територије и народа. Време потребно за нуклеарни одговор је сасвим довољно да би се одвратила друга страна, која у сличном сукобу нема никакве шансе да преживи.

За “љубитеље” оружја, желимо да нагласимо једну интересантну информацију. Састави за надгледање територија с којег се лансирају балистичке ракете, уз мерење брзине, угла и места лансирања, врло брзо препознају циљ западних нуклеарних балистичких пројектила. Руски одбрамбени састави ће дакле знати јесу ли пројектили усмерени према Русији или некој другој земљи.

Друга страна то није у стању да процени јер ново руско интерконтинентално оружје може да “лута” по планети месецима и тек на крају да одлучи у који део територије ће погодити, што изазива велики страх западних земаља, а Русији даје предност у случају, мало вероватног, нуклеарног рата.

Равноправно надметање великих сила у новом мултиполарном свету, нуди све мирнији живот малим земљама које не могу саме да се бране, а које више није исплативо појединачно нападати.

Прочитајте ОВДЕ  ко гомила снаге на граници са Сиријом и шта се дешава.

Извор: logicno. com/Нермин. Н

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА