Најновије

ПОСЛЕ КРАХА ПРЕГОВОРА, СЕВЕРНА КОРЕЈА БЕСНА НА АМЕРИКУ: Нема наставка разговора док не одустану од непријатељске политике према нама!

Северна Кореја саопштила је данас да неће поново преговарати са САД док Вашингтон не одустане од "непријатељске политике" према Пјонгјангу.

Ким Џонг Ун и Доналд Трамп (Фото: сајт председника САД)

Министарство спољних послова Северне Кореје оптужило је САД да покушавају да обману јавно мњење и да шире "потпуно неосновану причу да су обе стране отворене за поновни састанак", преноси АП.

Претходно је, наиме, Стејт департмент саопштио да су две делегације у Стокхолму имале "добре разговоре", иако је севернокорејски преговарач објавио да су нуклеарни преговори на радном нивоу између Северне Кореје и САД у Стокхолму прекинути.

У саопштењу севернокорејског министарства наводи се да су преговори у Стокхолму показали да "они немају политичку вољу да побољшају односе Северне Кореје и САД и да могу да злоупотребе билатералне односе" за сопствене интересе.

Севернокорејско министарство додаје да политика САД "прети безбедности" Северне Кореје и отежава права на постојање и развој њеног народа.

Портпарол Стејт департмента Морган Ортагус навео је у саопштењу да ранији коментари севернокорејске делегације "нису одраз садржаја или духа разговора који су трајали осам и по сати".

Прочитајте ОВДЕ  чиме нас то трују.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА