Најновије

СРПСКА ЛИСТА ОДУВАЛА КОНКУРЕНЦИЈУ! Вучић: Срби се на КиМ ујединили и на изборима "одбранили своју државу"

Српска листа освојила је више од 90 одсто гласова у свим општинама са српском већином на Косову и Метохији, саопштио је председник Србије Александар Вучић.

Вучић са представницима Српске листе (Фото: Predsednik.rs)

Вучић је казао да је Српска листа на данашњим превременим парламентарним изборима на КиМ остварила најубедљивију победу у својој историји.

На основу 100 одсто обрађених гласова из северне Косовске Митровице, Српска листа освојила је 98,07 одсто гласова, истакао је Вучић и додао да је та странка освојила више од 90 одсто гласова у свим општинама са српском већином на КиМ.

Казао је и да му је ово једна од најдражих победа, јер је како је рекао, остварена у најтежим условима.

"Све што је рађено чињено је са жељом да се Српска листа уништи, да се пронађу подобни Срби који не желе да имају било какве везе са Београдом", оценио је председник Србије.

Додао је и да су се Срби на КиМ ујединили и на изборима "одбранили своју државу".

"Јасно вам је да је ово 10:0, осим ако из свемира не дођу неки гласови", рекао је Вучић истичући да ће захваљујући резултату Српске листе, Срби имати снажно представљање у косовском парламенту, где ће моћи да се боре за националне интересе.

Овакав резултат, како је додао, је порука за све оне који су желели да криминализују Србе на Косову и да дискредитују Српску листу.

Осврћући се на резултате албанских странака, Вучић је рекао да тренутно води Демократски савез Косова Исе Мустафе, али да након пребројавања гласова из иностранства очекује да највише мандата у новом парламенту добије Самоопредељење Аљбина Куртија.

Рекао је и да се нада да ће до децембра у Приштини бити формирана влада која ће укинути таксе на увоз робе из Србије, како би се стекли услови за наставак дијалога.

Прочитајте ОВДЕ како је Рамуш Харадинај прошао на изборима на КиМ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА