Најновије

ГРАЂАНИ ИМАЈУ ПРАВО ДА ЗНАЈУ ЗА ОВО: Влада да објави уговор са Аустријом о повратку миграната у Србију

Поводом изјаве бившег министра унутрашњих послова Аустрије, Херберта Кицкла да је као министар склопио уговор са Србијом по ком се мигранти који добију негативан одговор за азил у Аустрији враћају у Србију лидер Двери Бошко Обрадовић је изјавио да Двери од почетка мигрантске кризе упозоравају на овакав сценарио.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

„Пре свега тражимо да Влада Србије објави уговор о ком прича бивши министар унутрашњих послова Аустрије и да објасни грађанима зашто то сазнајемо из аустријских медија. Да ли тај уговор значи да Србија постаје центар за мигранте на Балкану?“ – питао је Обрадовић.

Он је истакао да нико из Двери нема проблем с тим да се помогне људима у невољи, нарочито онима који беже из ратом захваћених подручја, али да за државу Србију на првом месту морају да буду њени грађани и њихови животи и безбедност.

„Идеја да Србија буде центар за мигранте и да се њима додељују сеоска имања и куће је неодржива и о томе су посланици Двери неколико пута говорили у Скупштини. Пре свега, ти људи не желе да остану овде, а Србија прво треба да реши проблеме и стамбено питање својих грађана који живе испод границе сиромаштва. Друго, не постоје капацитети да се било какав дугорочнији прихват миграната спроведе на инклузиван начин што значи потенцијалне проблеме у будућности. Време је да Србија почне да гледа своје интересе и да се и према овом питању тако односи.“ – сматра председник Двери.

Снимак збвог ког се цела Србија смеје Ђурићу погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА