Најновије

ХРВАТСКИ ИНДЕКС: Ово је скандалозно! Објављено што је ХРТ обећао Албанцима због српске заставе!

ХРТ је јуче изборе на Косову најавио - српском заставом. Сво време најаве прилога о косовским изборима у позадини је стајала српска застава.

ХРТ (Фото: Јутјуб)

То је наљутило представнике Албанаца у Хрватској па су се, како је објавила саборска заступница из редова албанске мањине Ермина Лекај Прљаскај, она и косовски амбасадор у Загребу Гезим Касаполли састали са шефовима ХРТ. На састанку је био и главни уредник ХРТ-а Казимир Бачић.

Но оно што је навела као договорено на том састанку је скандалозно, преноси хрватски Индекс.

С врхом ХРТ-а, наиме, представници Албанаца, ако је тачно оно што пише саборска заступница, договорили су да се покрене прекршајни поступак против запослених који су направили пропуст, да саборску заступницу и амбасадора доведу у програм ХРТ-а, да ХРТ-ова екипа оде на Косово и тамо направи прилог и да једини извор за ситуацију на Косову, што је посебно неверовтно, буде "искључиво Радио телевизија Косово".

Скандалозна обећања ХРТ-а представницима Албанаца

Све то стоји у Фејсбук објави заступнице Ермине Лекај Прљаскај. 

"Данас у просторијама ХРТ-а заједно са амбасадором Републике Косова - Њ.Е. Гезимом Касаполијем, одржала сам радни састанак са уредником ХРТ-а господином Казимиром Бачићем и са уредницима Ковачем и Перишићем.

Затражили смо јавно извињење од стране ХРТ-а коју су обећали упутити амбасади Републике Косова те да се покрене прекршајни поступак против тројице запослених који су “нехотице” направили пропуст!

Надаље, ХРТ позваће као госте информативно политичког програма Њ. Е. Гезима Касаполиа и мене као саборску заступницу за албанску националну мањину а један ће састав ХРТ-а посетити Косово и снимити једну документарну- едукативну емисију о развијеном Косову данас.

Такође, затражили смо да директан извор информација везано за ситуацију на Косову буде искључиво РТК - телевизија из Косова. Наиме, ХРТ и РТК имају споразум о сарадњи, али се та сарадња не примењује у пракси довољно те зато и долази до оваквих пропуста!" написала је Лекај Прљаскај. 

Осим договора о томе да једини извор информација за стање на Косову једној јавној телевизији буде искључиво Радио телевизија Косово, остало што је навела Лекај Прљаскај не мора само по себи бити погрешно, али ако је то доиста договорено на састанку ХРТ-ових челника и ње и косовског амбасадора, мимо нормалне процедуре, не само да је погрешно него је и скандалозно, пише Индекс.

Прочитајте ОВДЕ  зашто Колинди Грабар Китаревић пада популарност.

Извор: index. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА