Најновије

РУСИЈА УНИШТАВА АМЕРЕ ПОВЛАЧЕЊЕМ ДОЛАРА! Ова валута сада има васионски скок! Ево о чему је реч!

Одлука Русије да промени структуру својих девизних резерви, то јест да смањи учешће долара и повећа проценат злата, евра и јуана, вредност злата усмерила је према "васиони"! Напетост између Америке, Русије и Кине наноси економску штету остатку света.

Податак да се немачка економија успорила и да се налази на прагу рецесије многе је изненадио. То је само један од негативних ефеката трговинско економског рата.

Немачка осигуравајућа кућа "Алијанс" недавно је објавила истраживање у ком наводи да су Американци најбогатија нација на свету. Они су са трона склонили неприкосновене Швајцарце. Трећа земља по богатству, по глави становника јесте Сингапур, наводи Алијанс.

Као главне разлоге о томе због чега се европски капитал топи, "Алијанс" наводи трговински рат између Кине и Русије са једне стране, и Сједињених Америчких Држава са друге стране, као и ситуацију око Брегзита. Из "Алијанса" наводе, да сви наведени фактори утичу на јак раст цене злата, какав се дешава последњих месеци.

Штедња америчких грађана у првих 6 месеци бележи раст од 22 %. Криза која је захватила свет 2008. године, Американцима је донела велике недаће. Некретнине које су имали, готово да нису ништа вределе, ни градјанима ни банкама. Уновчавање истих било је апсолутно немогуће. Грађани су остали без некретнина, а банке без новца. Та криза била је економски цунами за Америку...

Поучени тим искуством, Американци су почели највећи део штедње да улажу у злато. Злато препознају као имовински облик који не губи вредност и који у сваком моменту може да се уновчи. Вредност злата, у односу на најнижи ниво прошле године, увећала се за 30%. Кретање вредности злата у последњих годину дана био је сигнал мудрим улагачима да почну да напуштају акције, инвестиционе фондове и остале мање сигурне инвестиције .

Један део капитала завршио је у банкама, а други део у злату. Без обзира на ниво каматних стопа, грађани препознају штедњу у банкама као вид штедње са минималним ризиком. Грађани наше земље имају могућност да улажу у злато и да на тај начин штите свој капитал од обезвређивања.

Када говоримо о улагању у злато, најбоље је улагати у инвестиционо злато. То је чисто злато највеће финоће 999,9. Производи се у формату златних полуга и златних дуката. Приликом куповине, инвестиционо злато у нашој земљи ослобођено је пореза на додату вредност ( ПДВ = 0 % ).

Анализарајући потребе у кризним временима, швајцарска компанија ,,Валцамби Суиссе лансирала је на тржиште дељиве златне полуге. Оне су конципиране на тај начин да сваки грам може да се одвоји од остатка полуге и на тај начин може да се изврши плаћање у случају хитне ликвидности и неких непредвиђених догађаја .

Дељиве златне полуге у Европи су за кратко време постале изузетно популарне. Као најпопуларнији инвестициони формати издвојиле су се дељиве златне полуге од 50 и 100 грама.

Ноћни телефонски разговор Еспера и Шојгуа, Трамп сања о „одлучујућем удару“! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА