Најновије

ГОРИ СЕВЕР СИРИЈЕ! Ердоган покренуо "Операцију мирно пролеће"! Курди тврде: Турци бомбардују цивиле! (ВИДЕО)

Портпарол курдских снага Мустафа Бали рекао је да су турски ратни авиони почели да нападају "цивилна подручја" на северу Сирије. 

Турски авиони бомбардују Тел Абјад (Фото: Јутјуб)

Он је на Твитеру објавио да су напади изазвали "огромну панику међу људима у региону".

Бали је истакао да цивили масовно беже из пограничног града Тел Абјад док у близини одјекују експлозије.

Турска армија је започела ваздушне ударе на северу Сирије уз подршку артиљеријске рате, потврдили су званичници у Анкари. Турске хаубице гађају базе и позиције снага Курда (ЈПГ), као и њихове магацине са муницијом.

Сиријске демократске снаге (СДФ) затражиле су од САД и њихових савезника да успоставе "зону забрањеног лета", како би се заштитили од турских напада.

"СДФ је показао добру веру у споразум о безбедносном механизму између САД и Турске. Но, сада је наш народ остао без одбране," наводи СДФ.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је изјавио да офанзива има за циљ уклањање "терористичког коридора" дуж јужне границе ове земље са Сиријом.

Он је истакао да офанзива под кодним називом "Oперација мирно пролеће" треба да елиминише претњу од сиријске курдске милиције (ЈПГ) и Исламске државе и омогући повратак сиријских избеглица из Турске након што се формира "зона безбедност" у овој регији.

"Ми ћемо сачувати територијални интегритет Сирије и ослободити локалне заједнице од терориста", написао је Ердоган на Твитеру.

Локални медији наводе и да је неколико снажних експлозија одјекнуло у сиријском граду Рас ал Аин, недалеко од границе са Турском.

Прочитајте ОВДЕ како је Ердоган наредио бомбардовање Сирије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА