Најновије

ОВАКО ТУРСКА ГОМИЛА СНАГЕ НА ГРАНИЦИ СА СИРИЈОМ: Са 130 оклопних возила хоће да збришу Курде (ВИДЕО)

Турска је пребацила оклопну технику на сиријску границу, а светски медији су објавили снимке турске војске.

Турска војска стиже у Сирију (Фото: Јутјуб)

На једном од снимака виде се тенкови М60 и оклопни транспортери М113. Такође је приказан војни конвој примећен на улазу у град Акчакале који је само неколико стотина метара удаљен од сиријске границе.

Такође се виде разне врсте оклопних возила, војних камиона и артиљерија. Како јавља агенција Анадолија, конвој се састоји од око 130 возила.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је почетком октобра да би турска операција на северу Сирије, источно од Еуфрата, могла да крене ускоро.

Он је додао да је циљ чићење пограничне сиријске територије са Турском од снага самоодбране сиријских Курда, формирање зоне безбедности и распоређивање сиријских избеглица које се налазе у Турској.

Амерички председник Доналд Трамп је раније запретио да ће уништити турску економију уколико Анкара, према његовом мишљењу, пређе границу дозвољеног.

​У недељу је Вашингтон саопштио да америчке снаге неће учествовати у војној операцији Турске на северу Сирије и да се неће налазити у зони операције.

Присуство турских снага на граници Сирије, које тамо спроводе операцију против курдских снага, Дамаск је више пута назвао илегалним и позвао Анкару да повуче трупе.

Према речима портпарола председника Русије Дмитрија Пескова, Кремљ очекује да ц́е Турска у свим ситуацијама поштовати територијални интегритет Сирије.

Амерички председник Доналд Трамп је у потпуности повукао војску из Сирије. Он је навео да је та блискоисточна земља 11.000 километара далеко од Америке и да решење за тамошњи конфликт треба да траже Турска, Европа, Сирија, Иран, Ирак, Русија и Курди, којима је оставио и хиљаде заробљеника Исламске државе. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА