Најновије

ШЕФ НАТО У БЕОГРАДУ: Мислим да су људи у Србији видели колико се добро слажу Столтенберг и Вучић!

"Србија је важан и цењен партнер НАТО, и она одлучује како и у којој мери жели да сарађује са Русијом или било којом другом земљом".

Столтенберг и Вучић (Фото: Јутјуб)

То је изјавио шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду, бригадни генерал Чезаре Маринели.

Он је рекао да је сарадња Србије и НАТО на високом нивоу, при чему НАТО у потпуности поштује политику војне неутралности Србије.

"Откако се Србија 2006. придружила програму Партнерство за мир и Савету евроатлантског партнерства, урадили смо много тога заједно", казао је Маринели.

Према његовим речима, заједничке војне вежбе Србије и НАТО само су врх леденог брега њихове сарадње, пошто се по питању практичне сарадње дешава много тога што се на први поглед не види.

"Мислим да су људи у Србији видели колико се добро слажу генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг и председник Србије Александар Вучић, како унапређују политички дијалог и односе НАТО и Србије на практичном нивоу", казао је Маринели.

Он је истакао да је став НАТО да је Србија у којој влада благостање и која је економски јака, предуслов за мир у региону.

"Драго нам је што је Србија на путу раста и константног унапређења", нагласио је Маринели.

На питање да ли утицај Русије у Србији смета НАТО и зашто званичници САД тај утицај често карактеришу као лош, Маринели је напоменуо да је он званичник НАТО, а не САД и да је једино што може да каже то да Србија треба сама да одлучује у којој мери жели да сарађује са Русијом или било којом другом земљом.

"Желимо да земље у региону имају могућност да доносе независне политичке одлуке, у ком год смеру оне биле, и да тиме сачувају политичку независност и потпун интегритет, без мешања спољних фактора", додаје бригадни генерал НАТО.

Прочитајте ОВДЕ  зашто се свештенство побунило.

Извор: Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА