Најновије

СЕРГЕЈ СМЕНИО ИЗВРШНИ ОДБОР ПСГ ЈЕР НЕЋЕ НА ИЗБОРЕ? Шта се дешава и зашто Покрет не може на биралишта све и да жели

Ако је судити по написима на друштвеним мрежама, у Покрету слободних грађана (ПСГ) ситуација је врло турбулентна.

Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

Након најаве да ће учествовати у међустраначком дијалогу поводом регуларности предстојећих избора, па самим тим и на изборима, прилично су изнервирали онај део опозиције који се залаже за бојкот.

Управо се појавила информација да је председник ПСГ Сергеј Трифуновић, наводно, сменио Извршни одбор странке који се залагао за бојкот јер је подлегао уценама и притисцима.

Трифуновић се није изјашњавао поводом ових тврдњи чак ни путем друштвених мрежа, као што има обичај да чини, а није одговарао ни на позиве да прокоменатрише ове наводе.

Званични став ПСГ је следећи:

- Покрет слободних грађана учествоваће у Међустраначком дијалогу уз посредовање Европског парламента који ће се одржати 9. и 10. октобра у Београду. На овај начин настављамо борбу за фер и демократске изборне услове на коју смо се обавезали потписивањем Споразума са народом. Захвални смо на позиву који је дошао након отвореног писма председника Покрета Сергеја Трифуновића председнику Одбора за спољне послове Европског парламента Дејвиду Мекалистеру. Поздрављамо спремност Европског парламента да посредује у преговорима власти и опозиције и прихватамо позив јер је дијалог једини демократски начин да дођемо до суштинских промена - наводи се у саопштењу ПСГ.

Иначе, један од чланова Извршног одбора ПСГ, Стефан Симић, гостујући у емисији "Утисак недеље" казао је да ПСГ као покрет није у могућности да скупи 50.000 потписа како би постао регистрована странка, што доводи у питање учешће на изборима, јер као покрет то неће бити у могућности.

Нико из ПСГ није одговорио на питање како ће учествовати на изборима ако не могу ни да се региструју као странка.

Прочитајте ОВДЕ   шта то открива Бане Трифуновић.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА