Најновије

ЏИХАДИСТИ УДАРИЛИ НА СИРИЈСКУ ВОЈСКУ! Север Латакије у крви, Турска поново умешала прсте: Тешке борбе између Асадове војске и терориста!

Припадници терористичке групе окупљени око Хаџата Тахрира ал-Шама и њихових савезника започели су током преподнева масовни напад на положаје Сиријске арапске војске на северу Латакије.

Жестоке борбе се воде на северу Латакије (Фото: Јутјуб)

Локални медији наводе да напад предводи група терориста окупљена око Хаџата Тахрира ал-Шама, који је бивши огранак ал-Каиде у Сирији.

У овој офанзиви учествују и друге фракције разних терористичких група, као и поједини припадници Сиријске националне армије (СНА), које подржава Турска.

Активисти блиски овим терористичким групама тврде да су џихадисти успели да заузму неколико села и кључне положаје јужно од града Кабанија. Ова информација још није званично потврђена.

Међутим, извори блиски САА тврде да су џихадисти покренули офанзиву на сиријску војску, која је одбила све нападе џихадиста.

Овај напад терористичких група на север Латакије поклапа се са турском офанзивом, која је недавно завршена у североистоку Сирије.

Локални медији наводе да радикални припадници терористичких група чине ратне злочине над цивилима у овом делу Сирије.

Прочитајте ОВДЕ како је руска ПВО реаговала приликом напада на Хмејмијм.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА