Најновије

ОГЛАСИО СЕ СЕНАТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: "Спречити даљу неуставну трансформацију БиХ"

Сенат Републике Српске закључио је данас да институције Српске на све начине, користећи сва расположива политичка и правна средства, треба да спрече било какву даљу неуставну трансформацију БиХ, изјавила је председник Републике Жељка Цвијановић.

Прослава Дана Републике Српске (Фото: Јутјуб)

– Потребно је исто тако да се изради одређена анализа да се види на који начин се могу ствари у оквиру БиХ вратити оном што су уставна структура каква је успоставила данашњу БиХ, а не каква долази из евентуалних имагинација или разних тумачења – рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци након седници Сената којим је председавала.

 Она је истакла да Сенат предлаже да институције Српске, превасходно Народна скупштина, Влада, Уставни суд, АНУРС и све организације од јавног интереса да се активно укључе у процес анализе уставне структуре БиХ и ефеката неуставне трансформације пренесених надлежности.

Цвијановићева је нагласила да Сенат позива политичке факторе из Републике Српске да искажу јединство сваки пут кад се расправља или када је на дневном реду питање које је стратешки важно за Српску, јер се бави питањем њеног положаја, надлежности или статуса.

 Седници Сената присуствовали су српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и председавајућа Већа народа Републике Српске Нада Тешановић.

Да ли би Русија подржала отцепљење Републике Српске? Више о томе ОВДЕ.

Извор: 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА