Најновије

УСТАШЕ ЗАБРАНИЛЕ СНИМАЊЕ ФИЛМА О ЈАСЕНОВЦУ! Глумци се плаше да играју у овом остварењу, а прозападни медији у Србији изврћу причу!

Због филма "Дара из Јасеновца" режисера Предрага Антонијевића дигла се бура у региону, посебно зато што је део требало да се сними и у Хрватској. Ипак, у Србији медији су разједињени по овом питању. Поједини другосрбијански портали вест да је снимање у комшилуку забрањено приказали су на необичан начин.

Усташе (Фото: Јутјуб)

Јавност у Хрватској дигла се и негодовала, а сада је и званично снимање у овој земљи забрањено. Наиме, хрватска министарка културе Нина Обуљен Коржинек демантовала је да ће режисер Предраг Антонијевић део свог филма “Дара из Јасеновца” снимити у Хрватској, али се осврнула и на оно што она назива “учесталим манипулацијама у српској јавности везано за Јасеновац”.

– (То су) манипулисање бројем жртава, негирање злочина почињених према Хрватима у Домовинском рату и стални покушаји повезивања демократске Хрватске с НДХ. Зато сам изразила сам посебном изасланику САД-а за Холокауст (Томасу Јазгердију) сумњу везану за овај филмски пројект. Пратећи протеклих недеља медијске одјеке у Србији, али и у делу хрватских медија, јасно је да се опет покушава злоупотребити тема Јасеновца, што увек треба осудити – рекла је министарка културе за Вечерњи лист.

Ова вест објављена је на једном српском порталу. За тај портал вест је да Срби шире пропаганду у Хрватској, а не то што се у слободној земљи, која припада Европској унији, забрањују филмови у 21. веку.

За тај портал није чак вест ни то што је сама министарка признала да су чак и Американци захтевали да се чује истина о Јасеновцу, о чему су српски медији раније писали.

На крају, за њих није вест ни то што је сам режисер филма Гага Антонијевић изјавио да “нажалост нема храбрих хрватских глумаца који би играли у мом филму”.

Хафтарови противници тврде да се Руси мешају у рат у Либији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА