Најновије

МАКРОН ПОЗДРАВИО ПРАУНУКА ВОЈВОДЕ МИШИЋА: Ево како је председник Француске одао признање Србији

Централна савезничка прослава Дана примирја у Првом светском рату одржана је данас по традицији код Тријумфалне капије у Паризу. Међу заставницима, уз многобројне француске тробојке, биле су присутне и заставе неколико земаља савезника, међу којима и више застава Србије.

Емануел Макрон на данашњој церемонији у Паризу (Фото: Јутјуб)

Једну од њих носио је и праунук војводе Живојина Мишића Ђорђе Стојанац, с којим се поздравио и разговарао француски председник Емануел Макрон.

Обилазећи постројене заставнике и рукујући се са њима, француски шеф државе је разменио неколико речи и са осталим српским заставницима који су, касније, сви заједно, позвани у Јелисејску палату на свечани ручак.

Емануел Макрон је јутрос најпре положио венац на споменик Жоржу Клемансоу у близини Трга Конкорд, да би се затим колима, у пратњи коњице Републиканске гарде, попео Јелисејским пољима до Трга Шарл де Гол Етоал где је извршио смотру постројених трупа. По лошем, кишовитом времену, успут га је поздравио већи број окупљених грађана, од којих су многи дошли породично, да обележе овај дан.

Француски председник је затим положио венац пред Спомеником незнаном јунаку код Тријумфалне капије и симболично обновио Вечну ватру која је овде први пут запаљена 11. новембра 1923. године. Макрон је истовремено одао и почаст француским војницима који су погинули у току протеклих годину дана у мировним мисијама.

Прочитајте ОВДЕ шта Србија може да очекује од Емануела Макрона.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА