Најновије

СРБИ, УЧИТЕ ОД РУСА! Ево како Путин планира да осигура транспарентно трошење државног новца! Лоповима запретио строгим казнама!

Десетине кривичних случајева и казне затвора нису успеле да спрече крађу на градилишту свемирског аеродрома Восточни, изјавио је руски председник Владимир Путин данас на састанку владе.

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Руски лидер је говорио о потреби да се осигура строго, наменско и транспарентно трошење државног новца у сфери одбране и напоменуо је да је много пута постављао сличне захтеве у другим областима, укључујући изградњу првог цивилног свемирског аеродрома на далеком истоку Русије.

"Сто пута је наведено - морате радити транспарентно, јер се издвајају велика средства. Ово је пројекат националног обима, а упркос томе покрадене су стотине милиона рубаља. Неколико десетина криминалних случајева је отворено, судови су већ донели пресуде, а неки издржавају затворске казне. Међутим, тамо ствари нису сређене онако како је требало", рекао је Путин.

Руски председник је рекао да се нада да ће, што се тиче диверзификације производње у одбрамбеној индустрији, све бити уређено "по прописима", преноси ТАСС.

"Замолићу тужилаштво и истражне агенције, као и контролно одељење председника, да то пажљиво прате", рекао је Путин и затражио да се у одбрамбеној индустрији успостави "ефикасна контрола набавки".

Космодром Восточни у регији Амур је први национални цивилни свемирски центар, а 2012. године су започети велики грађевински радови на изградњи инфраструктуре и техничких објеката.

Изградњу су пратили бројни проблеми, а према званичним подацима тужилаштва, за последње четири године откривено је 17.000 различитих прекршаја, отворено је 140 кривичних случајева, док је укупна штета процењена на 10 милијарди рубаља (150 милиона долара).

Прочитајте ОВДЕ зашто Американци немају намеру да се повуку из Ирака.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА