Најновије

ЕРДОГАН КРЕНУО У АМЕРИКУ, ПА ПОНОВО ЗАТРЕСАО ЕВРОПУ: Ако не укинете санкције, послаћу вам назад припаднике Исламске државе!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган упозорио је Европску унију да би његова држава могла да ослободи припаднике такозване Исламске државе и пошаље их назад у Европу.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

"Требало би да ревидирате свој став према Турској, која држи толико чланова ИД у затвору и контролише их у Сирији", рекао је Ердоган новинарима на аеродрому, уочи пута у САД.

Он је тако реаговао на најновије санкције које је ЕУ најавила Турској због Кипра и додао да ће Турска наставити да враћа стране припаднике ИД у своје матичне земље, чак и ако они одбију да се врате.

Европска унија је представила је у понедељак систем по којем ће се уводити санкције Турској због тога што су неовлашћено обављали бушење у водама Средоземног мора код Кипра, због експлоатације гаса.

Ердоган: Волео бих да разговарам са Путином после посете САД
 
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да би волео телефоном да разговара са руским председником Владимиром Путином након дводневне посете Сједињеним Америчким Државама.

"Ни Русија ни САД нису успеле да очисте територије терористичких организација на североистоку Сирије у оквиру утврђеног рока. О овом питању ћемо разговарати са председником Доналдом Трампом. По повратку бих волео да имам телефонски разговор са Путином", рекао је Ердоган новинарима уочи пута у САД.

Ердоган је рекао да САД "нису испуниле све постигнуте договоре о стварању сигурносне зоне" у Сирији и додао да се јединице Курда нису повукле из сиријских градова Манбиџ, Тел Рифат, Тел Абјад и Камисли, што сматра кршењем споразума са САД и Русијом.

Прочитајте ОВДЕ шта се дешава у појасу Газе и Израелу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА