Најновије

КОМШИЋ ЈЕ МАКРОНУ САОПШТИО ЛИЧНИ СТАВ! Додик без длаке на језику: Јa бих се председнику Француске захвалио!

Српски члан Председништва БиХ, Милорад Додик, изјавио је данас да је хрватски члан Председништва, Жељко Комшић, изнео приватни став у разговору са председником Француске Емануелом Макроном.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Комшић је раније данас изјавио за Алџазиру Балканс да је Макрону синоћ, током руковања испред Јелисејске палате, рекао да није тачна његова изјава да је БиХ темпирана бомба због претњи од повратника са сиријског ратишта.

- То није став Председништва. Оно што утврде три члана Председништва је став БиХ. То што прича Жељко Комшић његов је лични став - рекао је Додик, пренела је РТРС.

Он је подсетио да Председништво БиХ није донело одлуку о билатералном састанку Комшића и Макрона.

- Комшић се налази на мултилатералном скупу којем присуствује и Макрон и сасвим је природно да су имали прилику да се поздраве и попричају. Није у реду да буде оспорен став председника тако моћне државе, али то је Комшићев избор. Ја то не бих тако урадио и да сам био у прилици рекао бих да му захваљујем на тачним оценама о том питању - рекао је Додик.

Не сматра, казао је, да је Макрон погрешио у оцени, те да и он зна да у БиХ нема јединства у вези са питањем радикалних исламиста.

- Обични људи у БиХ стрепе од тога. Данас имамо вест да се у БиХ враћа више од 200 људи. БиХ не може да збрине таквих 10 локалних људи, а камо ли оне који долазе са стране јер нема никаквог плана. Не бих волео да се практично покаже да је Макрон био у праву и учинићемо све да заштитимо наше грађана - рекао је Додик.

Комшић је рекао да је руковање са Макроном искористио као прилику да француском председнику каже и да је његова изјава о БиХ изазвала узнемиреност у тој држави.

Откривено шта се крије иза "брисања" српских гласова на Косову. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА