Најновије

УЖАС У ЛАЗАРЕВЦУ: Председник бирачког одбора се убио, ухапшен координатор РИК-а?

Координатор радног тела РИК и начелник општинске управе Лазаревац Михаило Гајић ухапшен је због насилничког понашања и уништавања изборног материјала, речено је данас на седници РИК.

Избори (Фото: РТС Принтскрин)

На дневном реду данашње седнице је доношење измена одлуке о образовању радног тела РИК у општини Лазаревац, а председник РИК је рекао да је Комисија добила званично обавештење од Гајића, који предлаже да буде разрешен и да се његов заменик Драгиша Живић именује за новог координатора радног тела.
Једна од координатора РИК за Београд Дарија Шајин рекла је да је Гајић ухапшен пре два дана, да га је полиција два пута то вече приводила, јер се, каже, насилно поношао и уништио два гласачка листића.

Обавештено тужилаштво

Председник РИК Владимир Димитријевић, говорећи о том инциденту, рекао је да је телефоном обавештен да је приликом предаје изборног материјала Гајић ухапшен, да су узете изјаве присутних, те да је о томе обавештено тужилаштво. - Добићемо записнике о томе шта се десило са бирачким материјалом - рекао је Димитријевић и навео да су случај хапшења преузело тужилаштво и МУП, те да се претпоставља да ће државни органи поднети кривичну пријаву против њега. Представници опозиције у РИК тражили су да се дневни ред данашње седнице допуни и одлучивањем о томе да РИК поднесе кривичну пријаву против Гајића, али тај предлог није усвојен. Заменица председника РИК Жељка Радета из СРС рекла је да је затечена, јер је тек на седници чула за тај инцидент у Лазаревцу, те упитала зашто јој није раније јављено будући да је и она један од координатора РИК за Београд. На седници се чуло и да је, такође у Лазаревцу, председник једног бирачког одбора извршио самоубиство, а у његовој кући се налази изборни материјал. Никакви други детаљи нису саопштени. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА