Најновије

"Само Русија спасава Србију дужничког ропства"

Потпредседник Српске радикалне странке СРС Милорад Мирчић сматра да само чврсто стратешко партнерство са Руском Федерацијом може да спаси Србију тешког дужничког ропства у коме ће се наћи после продаје "Телекома", "Електропривреде Србије" и "Дунав осигурања".
Милорад Мирчић (Фото: Канал 9)

Милорад Мирчић (Фото: Канал 9)

- Из Европске банке за обнову и развој најављена је неминовна продаја `Телекома`, ЕПС-а и `Дунав осигурања`. После тога Србија више неће имати шта да прода и запашће у тешко дужничко ропство из кога га једино може спасити чврсто, стратешко партнерство са Руском Федерацијом - рекао је Мирчић. Он је на данашњој конференцији за новинаре у Новом Саду истакао да би Србија стратешко партнерство са Руском Федерацијом требало да успостави хитно, и то према "грчком моделу". - Грчка се спрема да потпише 30-годишњи уговор о сарадњи са Руском Федерацијом. Уговором је предвиђен извоз пољопривредних производа из Грчке у Русију, а Русија је чак спремна да део тих производа авансно плати. Грчка ће тим уговором такође добити гасовод који ће јој омогућити да само по основу транспорта гаса остварује огромне приходе - рекао је Мирчић. Он је као најбољи пример корисних ефеката од промишљене сарадње са Руском Федерацијом навео Републику Српску. - Добро промишљена сарадња Републике Српске и Руске Федерације допринела је да Српска данас далеко одскочи од Федерације БиХ у економском погледу. Српска је управо због те сарадње, према реалним економским и финасијским показатељима, далеко одмакла и од Србије - навео је Мирчић. Он сматра и да би Србија морала да "замрзне" своје тренутне односе са Европском унијом јер од ње не добија ништа, осим нових задуживања као и услова којим је немогуће удовољити.
Прочитајте још:Зграда Европског парламента евакуисана због човека са моторном тестеромШешељ проговорио о тајним разговорима са Милошевићем
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА