Најновије

ПРАУНУК ЖИВОЈИНА МИШИЋА ОТКРИО ДЕТАЊЕ РАЗГОВОРА СА МАКРОНОМ! Ево шта му је председник Француске рекао током церемоније у Паризу! (ВИДЕО)

Централна савезничка прослава Дана примирја одржана је јуче по традицији код Тријумфалне капије у Паризу. Уз многобројне француске тробојке, биле су присутне и заставе неколико земаља савезника, међу заставама тих земаља било је и више застава Србије. Једну од њих носио је и праунук војводе Живојина Мишића Ђорђе Стојанац, с којим се поздравио и разговарао француски председник Емануел Макрон.

Праунук војводе Живојина Мишића Ђорђе Стојанац (Фото: јутјуб)

Овај Србин је на глави носио шајкачу, а са собом је понео и реплику заставе Другог пешадијског пука "Књаз Михајло", познатији као "Гвоздени пук".

Обилазећи постројене заставнике и рукујући се са њима, француски шеф државе је разменио неколико речи и са осталим српским заставницима који су, касније, сви заједно, позвани у Јелисејску палату на свечани ручак.

Ђорђе Стојанац открива садржај разговора са председником Француске Емануелом Макроном.

- Рекао сам да сам ту као представник Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. које је овде присутно сваке године од 1970, као и да сам праунук Живојина Мишића, војводе по заслугама. Није било пуно времена за разговор. Господин Макрон ми је рекао да је посетио Београд. Захвалио сам му се што је том приликом био и на гробу Милунке Савић - рекао је праунук војводе Живојина Мишића.

Зашто се нови амерички амбасадор у Србији крсти са три прста, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА