Најновије

CNN пред Ердоганову посету Америци: Само му се Трамп радује

Амерички председнк Доналд Трамп једва чека да се види са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом, али је тешко пронаћи било кога другог у Вашингтону ко дели његов ентузијазам, пише CNN пред данашњу посету Ердогана Вашингтону.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

Америчка телевизија истиче да је турски председник непожељан гост у многим деловима америчке престонице.

Током његове прошле посете, припадници његовог обезбеђења показали су у сукобу са демонстрантима "дивљачки излив ауторитаризма" на улицама Вашингтона, наводи CNN.

Ни у његовом одсуству ствари се нису промениле - његова одлука о упаду турских трупа на североисток Сирије изазвала је скоро свеопшти гнев у америчком Конгресу, као што је био случај и приликом куповине софистицираног руског наоружања и удруживања са председником Русије Владимиром Путином.

Ипак, наводи CNN, Ердоган може да очекује црвени тепих од Трампа, који је, тврди, опседнути страним "снагаторима". То ће само допринети непријатељству посланика који већ мисле да је Трамп изманипулисан да би дао зелено светло за Ердоганов марш у Сирију.

- Не будите опасан момак. Не будите будала - написао је Трамп у бизарном писму Ердогану прошлог месеца, упозоравајући га да не иде предалеко са операцијом.

Трамп ће, међутим, бити пун осмеха када се буду састали, јер после отварања пута за стратешку и хуманитарну катастрофу за курдске савезнике САД у региону, он присваја заслуге да је спасао хиљаде живота тако што је зауставио сукобе.

Амерички председник такође жели похвале зато што је склонио своје трупе са опасног терена, иако су неки остали да би спречили поновно оживљавање Исламске државе.

Трамп такође може да посматра сусрет са Ердоганом као контрапрограмирање против јавних саслушања у истрази за импичмент, која почињу данас, али, како CNN закључује, идеја да председник може да види вредност у томе што стоји са страним лидером оптуженим за кршење права на различито мишљење и слободу изражавања у тренутку када је оптужен за злоупотребу моћи, представља коментар времена.

Прочитајте ОВДЕ  ко је мистериозни господин Еспер.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА