Најновије

ЈЕЗИВО! Пентагон има машину која људе препознаје по откуцајима срца! Коронарни потпис сваког човека је јединствен, следи тотална контрола

Нови уређај, развијен за Пентагон након што су то затражиле америчке специјалне јединице, може да препозна људе без виђења њиховог лица.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Уместо тога, он детектује њихове срчане карактеристике помоћу инфрацрвеног ласера. Иако делује на 200 метара, бољи ласери могли би да функционишу и на већим удаљеностима.

Како? Свачије срце је другачије, тако да је “коронарни потпис” поједине особе у потпуности јединствен. За разлику од лица или начина хода, коронарни потпис остаје константан и не може се мењати ни камуфлирати.

“Не кажем да би могао да делује из свемира”, каже Стјуарт Ремли из Пентагонове канцеларије за техничку подршку у борби против тероризма и додаје: “али требало би да буде могуће и са већих удаљености.

Тај нови уређај назван Џетсон користи се техником познатом као “ласерска виброметрија за детекцију површинских кретања узрокованих откуцајима срца”. Делује и кроз уобичајену одећу као што су кошуље и јакне (али не и кроз дебљу одећу типа зимског капута).

Срчане посебности већ се користе за безбедносну идентификацију, пише Nexus.

Ердоган отворено прети! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: urbancube.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА