Најновије

РЕЗОЛУЦИЈА 1244 И ДАНАС ЧУВА КОСОВО: Бивши телохранитељ Милошевића открио непознате детаље из живота бившег председника СРЈ (ВИДЕО)

Бивши телохранитељ бившег председника Слободана Милошевића Горан Пајић изјавио је да су Слободана Милошевића издали његови најближи сарадници и људи који су радили за стране обавештајне службе. 

Горан Пајић (Фото: Јутјуб)

Он је гостујући у емисији “Све је то живот”, у продукцији “HelmCast” открио многе непознате детаље о Милошевићевим разговорима са Ричардом Холбруком, као и о томе ко су све људи с којима је Милошевић разговарао и преговарао о тадашњој ситуацији у Југославији међу којима је и тадашњи албански бизнисмен Беџет Пацоли од кога је бивши југословенски председник тражио да умири Албанце на Kосову. О томе шта је Пацоли, који је на Милошевићев позив дошао у Београд, рекао Милошевићу, Пајић каже:

“После неколико дана  од тог састанка када је Пацоли посетио Милошевића, председнику је преко његових људи јављено да је Пацоли рекао да не може да смири ситуацију на Kосову, после чега су почели немири те 1998”, казао је Пајић који је написао књигу “Слободан  Милошевић- нека друга прича”.

Он је говорио и о томе где се и како Милошевић састајао са разним светским званичницима, шта су разговарали и какви су били исходи тих разговора.

“Слободан Милошевић је водио земљу како је знао и умео. Он је био озбиљан државник, а западне силе су све радиле да га униште. Он није хтео да им се подчини. Kада му је Холбрук рекао да треба да игра по њиховим правилима што је Милошевић одбио. Милошевић је рекао да док је он председник, он неће дозволити да Србија буде било чија колонија. Холбрук је од њега тражио да продамо све своје фирме и ресурсе на шта председник није пристао. Али су пристали ови после њега и то нам се и данас дешава , распродавали смо и распродајемо све по багателним ценама. Гледао сам податак 250 компанија у Србији је од 2001. године продато, а те фирме су имале нето добит 12, 5 милијарди долара. То се данас износи из ове земље”, рекао је Пајић.

Говорећи  о деловању тадашње опозиције Пајић је казао да су се “ скоро сви лидери тадашње опозиције односили сервилно према Милошевићу” и да су “они углавном тражили састанке с њим”.

“Скоро сви су долазили код председника да се с њим виђају и причају. Једино кога свих тих година нисам видео био је Војислав Kоштуница, кога сам први пут видео 6. Октобра”, рекао је Пајић.

Он је у емисији говорио и о томе како је Слободан Милошевић сазнао ко све ради за стране службе и како се понашао према Момчилу Перишићу када га је замолио да га не смењује пошто је откривено да је шпијун.

Пајић је истакао да је Слободан Милошевић Резолуцијом 1244 “успео до дан данас да сачува Kосово”.

“Резолуција 1244 предвиђа да је Kосово саставни део Србије И то И дан данас чува Kосово у Србији. Милошевић није имао ничију подршку. Руси су тада били слаби, ми нисмо имали никакву подршку из света. Све за шта је могао он се изборио”, казао је Пајић.

Аутор И водитељ емисије Оливера Миливојчевић.

Ево шта се крије иза намере државе да оформи тзв. "Мали Шенген"? Више о томе ОВДЕ.

Извор: HelmCast

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА