Најновије

ГОТОВО ЈЕ, МИ СМО ОВДЕ ЗАВРШИЛИ! Путин открио стварне циљеве доласка Руса у Сирију: Све је завршено, ми идемо кући!

Русија је испунила задатке које је поставила за војну операцију у Сирији, рекао је у четвртак руски председник Владимир Путин новинарима након самита БРИКС.

Руска војска у Сирији (Фото: mil. ru)

 

„Када је реч о сопственим интересима Русије, они пре свега леже у спречавању многих обучених и припремљених милитаната са борбеним искуством да прођу на руску територију.

У том смислу, не можемо рећи да смо 100% решили задатке, али генерално смо успели. Испунили смо задатак који смо поставили за себе у Сирији “, рекао је Путин. 

Након што су сиријски граничари стационирани на сиријско-турској граници, постало је више информација о томе ко остаје у камповима, додао је. „Знамо да постоје стотине милитаната који су дошли из Русије, неколико хиљада из земаља ЗНД-а (Заједнице независних држава-бивше чланице СССР). А колико их је уништено? Не мање од тога, можда чак и више “, нагласио је.

Путин је подсетио да је након што је Русија активно подржала легитимну владу у Дамаску 90% територије земље ослобођено од терориста. „Не само ослобођени, већ и враћени под контролу легитимне владе. Постигли смо оно што смо имали за циљ ", приметио је.

Руски лидер је додао да су америчка влада и председник Доналд Трамп такође допринели борби против тероризма у Сирији, али ће непристрасни посматрачи моћи да препознају улогу Русије у овом процесу. „Када је у питању допринос САД у борби против тероризма у Сирији, они су дали свој допринос. То би требали препознати, као и допринос председника Трампа.

Међутим, пре него што је Русија дошла и активно учествовала у томе, међународна коалиција није постигла неке значајније резултате у неколико година ", рекао је.

Амерички бомбардери круже око руских база! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА