Најновије

ГРЕНЕЛУ НИСИ У ПРАВУ, ЛАЖНА ДРЖАВА ЈЕ ВЕЋ У "МИНИ ШЕНГЕНУ"! Важи само резолуција 1244 СБ УН, а тамо пише да је КиМ део Србије!

Ричард Гренел, изасланик америчког председника Доналда Трампа за разговоре Београда и Приштине, поздравио је иницијативу "балканског Шенгена", истичући да би та иницијатива могла да буде успешна ако укључи све из региона, па и такозвано Косово.

Изасланик америчког председника Доналда Трампа за разговоре Београда и Приштине Ричард Гренел (Фото: јутјуб)

Поздрављамо иницијативу за 'мини Шенген' Западног Балкана као начин да се покрене слободно кретање људи и робе. Верујемо да та иницијатива, како би била била успешна, мора да укључи све у региону, укључујући и такозвану владу Косова. Трампова администрација усмерена је на помоћ читавом региону у стварању економских прилика и радних места за младе - наводи се у саопштењу Амбасаде САД у Берлину.

Гренелу очигледно нико није објаснио да је Приштина, хтела то или не (или хтели то Амери или не) већ у "мини шенгену" како саставни део Републике Србије што је јасно утврђено и резолуцијом 1244 СБ УН!  

Подсетимо, недавно је у Охриду одржан састанак премијера Северне Македоније Зорана Заева, премијера Албаније Едија Раме и председника Србије Александра Вучића, на који су били позвани и представници лажне државе, Црне Горе и БиХ.

Први сусрет поменуте тројке био је одржан 10. октобра у Новом Саду.

Такозвано Косово је одбило учешће, описујући иницијативу као покушај новог стварања Југославије, док је Црна Гора била уздржана.

Албански премијер Еди Рама критиковао је лажну државу Косово због самоизолације, наглашавајући да иницијатива има за циљ само слободно кретање људи широм Западног Балкана.

Посланици из Београда ушли су у рат са Шиптарима у Бриселу, више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА