Најновије

СРБИЈА ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАЛА: Трифуновић изнео свој став по питању КиМ! Ево како би он решио косовски проблем!

"Зашто Србија не би признала Косово?", запитао се председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић у интервјуу за недељник "Време". У разговору за лист Трифуновић је образложио свој јасан став да би, под одређеним условима, признао независност Косова.

Сергеј Трифуновић (Фото: Јутјуб)

- Ситуација је таква каква јесте, не можемо је порицањем променити. Нећу да лажем људе с којима живим зато што је то данас популарно. Не можемо се правити да је све у реду и тиме решити проблеме људи којима живот пролази у беди, док сви лицитирају. Кад ти гори кућа, прво пробаш да га гасиш. Али ако закасниш и пламен постане превелики, спашаваш из ње шта можеш - рекао је Трифуновић одговарајући на питање зашто је једини опозиционар који се усудио да експлицитно изнесе став о Косову.

Трифуновић је додао да порицање само може да удаљи од реалне победе, а то је да људи на Косову имају шансу за нормалан живот.

- Питање је зашто не би Србија признала Косово уколико се испуне услови који се тичу омогућавања повратка Срба и поштовања њихових права, решавања питања имовине, положај Цркве, заштите културног наслеђа које је непроцењиво и других животних тема? Желео сам да укажем на потребу промене визуре - образложио је он своју недавну изјаву која је подигла велику прашину.

Према Трифуновићу, Срби и Албанци се "кољу око територије на којој све мање људи жели да живи" и да је то права тачка са које треба приступити проблему.

- Није ово "монопол", па да ти распоређујеш кућице, бацаш коцкице, чекираш плацеве и градиш Београд на води где год стигнеш. Ово је живот - људи, деца, школе, посао, плате, пензије, лечење, безбедност, култура и, пре свега - слобода. Ако не можеш с тим питањима да се избориш, џаба ти територија. Чиме ти управљаш? Зашто? И главно - како ћеш се изборити за бољи живот Срба на Косову ако спречаваш развој Косова? - запитао се он.

"Њега не могу да поткупе, уцене или уплаше"

Трифуновић је изнео свој став и о Аљбину Куртију, лидеру Покрета Самоопредељење и човеку који ће највероватније бити премијер Косова.

- Зај*бан играч - образован, принципијелан, оштар, делује као неко кога не могу да поткупе, уцене или уплаше - оценио је он.

Неће бити ништа благонаклонији преговарач од претходника, додаје Трифуновић, али ће са њим макар моћи да се разговара.

- Са онима који су убијали децу и вадили Србима органе то није било могуће - закључује.

Борићемо се да међународни исламски тероризам буде уништен до краја! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Време

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА