Најновије

И АСАД СУМЊА У ЗВАНИЧНЕ ВЕРЗИЈЕ: Епстајн је убијен, знао је многе тајне! Ево шта се крије иза ликвидација бин Ладена и Багдадија! (ВИДЕО)

"Оснивача Белих шлемова Џејмса Ле Мезуријеа вероватно су убили агенти по налогу ЦИА или уз директну умешаност Агенције", рекао је сиријски председник Башар ал Асад.

Башар ал Асад (Фото: Риа)

Асад се дотакао још неколико чудних смрти. Сматра да постоји веза између смрти Џефрија Епстајна, милијардера педофила, и Абу Бакр ал Багдадија, некадашњег лидера Исламске државе.

"Амерички милионер Епстајн је убијен, а кажу да је починио самоубиство у затвору. Међутим, убијен је јер је знао доста битних тајни многих важних људи, у врху Америке и Британије, а вероватно и других земаља. А сада је убијен и оснивач Белих шлемова, који је цео живот провео са НАТО у Авганистану, Косову, Ираку и Либану", каже сиријски председник.

"Сви знамо да су Бели шлемови део Ал Каиде.Верујем да су бин Ладен и Багдади убијени јер су знали многе тајне. Кад су одиграли своје улоге, постали су терет", додао је Асад.

Сматра да је Ле Мезуријеова смрт дело ЦИА.

"Јасно, ово је дело тајних служби, али којих? Када говоримо о западњачким тајним службама генерално, то нису службе суверених држава, већ огранци главне обавештајне службе - ЦИА. Веома је могуће да су турске службе обавиле задатак по налогу странаца", уверен је Асад.

Сиријски председник мисли да је оснивач Белих шлемова радио на биографији и мемоарима о свом животу што је неприхватљиво.

"Ово је претпоставка, али веома озбиљна, с обзиром на то да друге опције за сада не делују убедљиво", казао је.

Организација Бели шлемови основана је у Сирији 2014. године, а у жижу јавности је доспевала објављивањем контроверзних снимака и фотографија које су, наводно, доказивале нападе које изводи сиријска влада.

Прочитајте ОВДЕ  како је то Русија шокирала свет.

Извор: АМН/Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА