Најновије

ОГЛАСИЛИ СЕ ПОЈЕДИНИ БЛОКОВИ У ОПОЗИЦИЈИ: Уместо толеранције, расте политички екстремизам!

Поводом Међународног дана толеранције, Демократска странка, Лига социјалдемократа Војводине, Либерално демократска партија и Народна странка упозориле су на раст политичког екстремизма у Србији, као и на дискриминацију и нетолеранцију у друштву.

Српски парламент (Фото: Јутјуб)

ДС наводи да се нетолеранција у Србији испољава свакодневно и упозорава да је уважавање различитости услов стварног просперитета. Демократе сматрају да "постоји нешто на шта никада не треба показати толеранцију, а то је насиље, које је извориште и полазиште сваке нетолеранције".

ЛСВ скреће пажњу на то да када је реч о нетолеранцији проблем представља имплементацији донетих закона у пракси.

- Сведоци смо свакодневних јавних наступа политичких, али и других актера у нашем друштву, који распирују мржњу и подстичу дискриминацију. На крају, колики је ниво толеранције у друштву у којем у парламенту и даље седи народни посланик, који је осуђен за ратне злочине, а у свакодневној комуникацији користи језик мржње? - стоји у саопштењу ЛСВ.

И Народна странка скреће пажњу да друштво све дубље тоне у нетолеранцију и дса су се радикални ставови и екстремно десничарење су се отели контроли, а ЛДП упозорава да је наше друштво подељено више него пре.

- Уместо толеранције, зађивеле су нове поделе, раслојавања - наводи се у саопштењу ЛДП.

Из ове странке поручују да друштвену кризу и све мањи степен толеранције данас изазивају управо политичке партије.

- Они чији је задатак да утичу на стварање модерног друштва гурају нас у све дубље ровове. Уместо уважавања различитости, данас нисмо у стању ни да разговарамо. У парламенту се слободно дискриминишу жене, националне мањине, и нико не сноси последице због отворене дискриминације - наводи се у саопштењу ЛДП и додаје да је потребан додатни напор како би се зауставио мањак толеранције у друштву, па тек онда радило и на модернизацији друштва.

Српски Топ Ган никад јачи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА