Најновије

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ОДЛОЖЕНИ ИЗБОРИ? Антонијевић: О датуму се није се разговарало, нова питања на столу! То вам је јасан одговор

Председник Извршног одбора Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић изјавио је да не одговарају истини информације да је нешто договорено што излази из оквира онога о чему се прича у Скупштини.

Милан Антонијевић (Фото: Јутјуб)

Антонијевић јe рекао да су неке ствари урађене, и добро је што су, а осим два европска посланика која су била на претходном дијалогу, сада ту и Тања Фајон и Владимир Билчик, који ће се бавити Србијом.

Према његовим речима, то је добро – не да се појача делегација, већ да се на један јаснији начин говори о томе шта је спроведено.

"Имали смо пред собом и табелу о томе шта је спроведено и шта треба да се уради, а нека нова питања су стављена на сто од стране преговарача, што је добро. Нека од питања јесу и прихваћена, тако да то и личи на преговоре. Имате правила по којима се она спроводе", рекао је Антонијевић и додао да су грађани научили шта су правила Четам хауса, па ће видети да ли ће их спроводити у кући.

Према сазнањима појединих медија, кажу да су европски парламентарци уважили неке од сугестија странака које не учествују у дијалогу и када је реч о померању датума избора.

Антонијевић каже да не види ништа спорно, с обзиром на то да морате имати потпуну слику да се европски парламентарци виде и са онима који не желе због бојкота Скупштине да дођу на састанак.

"Датум се не помиње" 

"Информације које су се појавиле у јавности да је нешто договорено што излази из оквира онога о чему се прича у Скупштини не одговара истини. Добро је да се чују и једна и друга страна. Све оно о чему се говори у изменама у саставу РЕМ-а, три плус један, како је сада договорено, од девет чланова четири ће бити замењена, како је на столу и како је прихваћено са друге стране и нека друга питања како се отварају. Мислим да то није лоше", рекао је Антонијевић.

Говорећи о датуму избора, Антонијевић каже да је говорио о могућности по закону и по Уставу да до трећег маја буду одржани избори. 

"Све оно што је договорено на састанку стављено је и у закључке и у саопштења која су издали европски парламентарци, датум се не помиње, тако да је то јасан одговор", каже Антонијевић, који верује да ће се о томе говорити на наредном округлом столу у децембру.

Антонијевић каже да је листа задатака прилично велика.

"Мало је неслагање о виђењу шта је све спроведено у потпуности, шта делимично, шта уопште није ни започето. Европски парламент је стао на становиште да је још много тога потребно урадити да би се прва листа спровела, нова питања се стављају на сто да се откочи цео процес и да би ово изгледало као прави процес који може довести до промене изборних услова и ставити знак једнакости између оних који желе да учествују на изборима", закључио је Антонијевић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Бранко Ружић поручио опозицији.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА