Најновије

МИРУ МАРКОВИЋ НОКАУТИРАЛА ЈЕТРВА У МОСКВИ! Бивши шеф ДБ открива непознате детаље о Слобиној супрузи!

Слободан Милошевић био је један партијски апаратчик, који никада не би успео да није било педигреа Мире Марковић.

Душан Ступар (Фото: Јутјуб)

За политичка убиства која су се дешавала она је стварала атмосферу, а Слоби је чак бранила да разговара и виђа се с рођеним братом Бором. Мирјана је мужа стално убеђивала да му је рођени брат непријатељ, те су се Слоба и Бора, који су иначе били врло блиски, тајно сретали по београдским хотелима, прича Душан Ступар, некадашњи начелник Службе државне безбедности.

У разговору открио је и зашто је Борина супруга Миланка нокаутирала Милошевићеву жену усред Москве, али и како је избегао смртну пресуду коју му је изрекла бивша прва дама Србије.

Да ли је Милошевић послушао женино наређење и није се виђао с братом?

- Што се тиче посећивања, јесте. Бора није смео код Слобе нити је овај могао код њега. Кад Бора дође у Београд, њих двојица су се тајно виђала у хотелу "Славија".

Да ли је Мира сазнала за те сусрете?

- Вероватно. Била је склона томе, имала је паралелну структуру, правила је свој блок, као што је правила ЈУЛ. Један од њихових пријатеља, који је био код њих у кући, Вељко Ћурчић, који је са Слобом радио у банци, а који је постао интимус и са Миром, чак је имао кључ од њихове куће, једном се затекао у дому Милошевића када су њих двоје причали о мени и Бори. Каже, седи он са Миром, кад долази Слоба, уморан, одмах се пење у собу, а добацује Мири: "Омасовљаваш овај твој ЈУЛ. Чуо сам да је Ступар Душан приступио ЈУЛ." На то му Мира одговара: "У ЈУЛ не може ако може да се дружи са твојим братом и у Москви јури курве и коцка се." Мислила је да је Бора недостојан да буде брат председника.

То што је рекла за Бору, да ли је то била истина?

- Не! Ми јесмо мало коцкали, али женске нисмо јурили. Он је човек био шећераш, тешко болестан. То му није падало на памет. Али је она то стално тако говорила. Бора и ја смо били прави пријатељи, били смо нераздвојни.

Како је онда Бора постао амбасадор у Русији, то није могло без Слобиног одобрења?

- Мира то Милошевићу никако није могла да опрости. Је*ала му је мајку, али се Слоба правдао да су то Руси тражили.

Јесу ли то стварно тражили?

- Бора је имао добре односе са Русима. Он је истовремено био амбасадор и представник нашег ДБ у Русији. Кад је умро Бора, на сахрани, у црногорским брдима, у божјој матери где су рођени, снег пао преко два метра висине, сиротиња Црногорци се окупили, а међу њима три групе руских официра, сви високи са шапкама. Послали су делегације војске, министарства спољних послова и ратних ветерана са венцима. На сахрани је митрополит Амфилохије држао говор. Извињавао се мртвом Слободану што му није дао довољно подршке док је био жив.

Зар Бора није помогао Мири кад је побегла за Русију?

- Он и није знао да је побегла. Претпостављам да су то све Карићи урадили. Једино што је тражила од Боре јесте да јој нађе број да не могу да јој слушају разговоре ни наши ни Руси. Дао јој је телефон своје жене, а онда је стигао рачун. Мира није хтела да плати, свађала се са Бором.

Шта се затим десило?

- Борина жена је позвала Миру, тражила је да се нађу да јој Мира врати телефон јер они више неће да јој плаћају рачуне. Састале су се и потукле. Мира никада није плаћа рачуне, није имала представу колико то кошта.

Баш потукле?

- Миланка је нокаутирала Миру. После ми је Миланка испричала: "Душане, па знаш ти какве ја имам рефлексе. Кад сам је набола песницом..." Миланка је добра жена, али њих две су биле љути непријатељи. То је био последњи пут када су се виделе.

Кад се десио тај обрачун?

- Једно пола године после Мириног доласка у Москву одиграо се тај бокс-меч.

Вучић пуштен после лечења на ВМА! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА