Најновије

ТУГА ДО НЕБА! СИМБОЛ СТРАДАЊА СРБА У ОКОЛИНИ СРЕБРЕНИЦЕ: Преминула мајка која је грлила лобању сина кога су убили Орићеви кољачи (ВИДЕО)

У недељу је у 82. години преминула Добрина Продановић, мајка Живана Продановића, чија је фотографија са његовом лобањом обишла свет.

Добрина Продановић (Фото: Јутјуб)

Фотографија Добрине са лобањом, јединим земним остатком њеног убијеног сина, најпотресније је сведочење протеклог рата о злочинима који су учињени над српским становништвом у Подрињу.

Сахрана мајке Добрине обављена je у понедељак на породичном гробљу у Факовићима.

Добрина је 1993. године застала пред земним остацима свог страдалог сина, тачније, пред његовом лобањом, пршљеном, три ребра и левом лопатицом. Одмах је препознала по навлаци за зубе да је то њен Живан, момак који је убијен са 24 године. Обгрлила је лобању и закукала.

“Препознала сам мог Живана по навлаци за зубе, узела сам његову лобању у шаке и цвилела све док глас нисам изгубила, а очи ми побелеле. Пресудили су ми тог дана, ја сам у гробу већ 23 године”, рекла је Добрина у изјави за медије 2016. године.

Живан је страдао у селу Ратковићи код Сребренице, пошто су припадници тзв. армије БиХ упали, палиле куће и убијали људе...

Село, у ком је пре рата живело 338 Срба је опустело, а мајка није могла да смогне снаге да се врати на огњиште где је одгајала сина.



До своје смрти живела је код Братунца.

“Душа ме страшно боли. Могла сам умрети у селу, кућа спаљена, нема ми детета... Преклињала сам да ме склоне одатле, нисам могла то да издржим. Тугујем, сама сам. Плачем и само плачем, очи ми се нису још осушиле. Извадили су ми срце из груди, живим без срца, без мог Живана, не знам ни како сам жива”, говорила је кроз плач.

Прочитајте ОВДЕ зашто се Босанцима смеје цео свет.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА