Најновије

ДИГЛИ СВЕТ НА НОГЕ: Пољаци предвиђају америчко-руски рат! Један сценарио подразумева нуклеарно оружје, а други...

Пољски лист „Мисл Полска“ описао је два сценарија могућег оружаног сукоба између Сједињених Америчких Држава (САД) и Русије.

Путин и Трамп (Фото: Јутјуб)

Први подразумева да америчка војска изведе јак напад користећи сва расположива средства, укључујући и нуклеарно оружје. Аутор текста сматра да овај концепт доноси приличан ризик, будући да Кремљ може да задржи могућност да „изведе једнако деструктиван контранапад“.

Други сценарио укључује неколико корака. Главни задатак је ставити Русију у економску изолацију. Овај концепт је осмишљен тако да „доведе до смене политичког руководства“ земље. Управо се овај концепт и примењује последњих година, сматра аутор.

Новинар Антониј Коњушевски сматра да је вероватноћа избијања ратних дејстава сасвим реална, јер би Вашингтону хитно могао да буде потребан „релативно велики рат“.

При томе се Русија посматра као највероватнији противник, а Сједињене Америчке Државе требало би да „покушају да покоре земљу заједно са њеним геополитичким простором“.

Лист наглашава да је Русија у изузетно тешким околностима успела да повуче „неколико мајсторских шаховских потеза“ – да постигне успех у Сирији, успостави односе са Турском и Израелом, док је Вашингтон претрпео „понижавајући пораз на Блиском истоку“.

Прочитајте ОВДЕ зашто би Турска поново могла да нападне Сирију.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА