Најновије

ЏИХАДИСТЕ СТИГЛА БРУТАЛНА ОСВЕТА! Терористи поново кренули на древни град, а Руси потом дигли авионе и сравнили непријатеља са земљом!

Припадници Исламске државе извели су велики напад на положаје Сиријске арапске армије (САА) источно од града Палмире.

ИД не одустаје од Палмире (Фото: Јутјуб)

Како је пренео један војни извор, терористичке групе су извеле напад на САА у области Бадијах Ал-Сукнах који се налази источно од Палмире. Припадници Исламске државе су успели да натерају сиријску војску на повлачење према Палмири.

Међутим, како наводи овај извор, борци Исламске државе су успели само на кратко да напредују, пошто су се у борбе укључили руски и сиријски авиони.

Уследило је жестоко бомбардовање руских и сиријских авиона по џихадистима, који су се разбежали из овог подручја. Према последњим информацијама, међу припадницима ИД има велики број погинулих и рањених.

Локални медији подсећају да САА периодично спроводи акције чешљања терена у овој области на истоку Хомса. Међутим, припадници ИД се крију по пећинама и тунелима и често успеју да се сакрију од напада САА.

Поједине ћелије Исламске државе вешто се крију у пустињским деловима Сирије. Они се крију по планинама и пећинама, које им омогућавају да се прегрупишу и онда крену у нове нападе на САА.

Прочитајте ОВДЕ која је два кључна града освојила САА.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА