Најновије

ЕРДОГАН ПОНОВИО АМЕРИКАНЦИМА: Турска се неће одрећи С-400

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган каже да је америчком председнику Доналду Трампу у Вашингтону прошле седмице пренео да се Турска неће одрећи руског система противракетне одбране С-400 који је набавила ове године упркос протестима свог савезника из НАТО.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

Члановима своје Странке правде и развоја у парламенту Ердоган је пренео да је Трампу рекао и да ако САД задрже бескомпромисни став о Ф-35, Турска би морала да тражи алтернативу како би задовољила своје средњорочне одбрамбене потребе.

“Рекао сам Трампу да нећемо одустати од С-400. Договорили смо се да ћемо решити ово питање. Поново сам објаснио како смо приступили куповини С-400 и он је признао нашу невиност. Још једном сам говорио о неправди због проблема са Ф-35. Ми нисмо клијенти, већ партнери, већ смо платили 1,4 милијарде долара. Ако се не договоримо, тада ћемо започети са средњорочним алтернативама“, објаснио је Ердоган.

Ердоган и Трамп су разговарали у Белој кући да би превазишли међусобне растуће разлике. Вашингтон је саопштио да систем С-400 представља претњу њеним борбеним авионима Ф-35 и суспендовао је Турску из свог авионског програма, где се Турска појављивала као купац и произвођач.

САД су, такође, упозориле Турску да ће се суочити са санкцијама због таквог договора.

Прочитајте ОВДЕ како Пољаци планирају руско-амерички рат.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА