Најновије

ДОДИК ЗАГРМЕО: Ово више нису мигранти него колонисти!

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да му мигранти све више делују као колонисти који нису само у пролазу, већ да је неко планирао да ту и остану.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик каже да је дошло време на које је упозоравао - да се БиХ неће моћи да носи са мигрантском кризом, а да је све што ради Савет министара о том питању лишено озбиљног плана и стратегије за решење кризе.

"Наш став да се они не могу размештати на територији Републике Српске неће се мењати", рекао је Додик.

Он је поручио да ће се супростављати да се мигранти смештају на подручја у Федерацији БиХ која су насељавали Срби пре него што су одатле истерани, као што је недопустиво да их неко смешта уз малобројна српска насеља у Федерацији.

Додик сматра да се проблем миграната примарно мора решавати у ЕУ, јер је Унија отворила јужне границе на подручју Бугарске и Грчке, а затворила северне.

"Ако затвори све границе, и мигранти ће остајати на простору ЕУ, која ми делује као генератор овог проблема. Предлажем да и мигранти и новац који нуди ЕУ осталим државама за збрињавање миграната остану на простору ЕУ", казао је Додик.

Према његовим речима, мигрантска криза личи на процес колонизације "који смо имали на простору бивше Југославије у прошлом веку".

Прочитајте ОВДЕ зашто БиХ иде у пропаст.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА