Најновије

Промоција књиге "Нови свет": Прича о првој српској светској путници!

Књига „Нови свет" или "У Америци годину дана“ Јелене Ј. Димитријевић биће представљена у књижари Делфи у СКЦ-у у четвртак 7. новембра од 18 сати. О књизи ће говорити професорка на Катедри за општу књижевност Биљана Дојчиновић, књижевни критичар Владимир Гвозден, сарадница на пројекту Књиженство Ивана Дејановић и уредница у Лагуни Јасмина Радојичић.

Фото-Лагуна

Књига Јелене Ј. Димитријевић „Нови свет” или “У Америци годину дана“ први је српски путопис о Америци. Пре тачно једног века, у септембру 1919, Јелена Димитријевић отиснула се на путовање у Нови свет. Било је то време ужурбане градње облакодера, забране алкохола, растућег богатства, време кад су жене добиле право гласа, мада не и даљу политичку равноправност и време кад су имућне породице послугу замениле првим кућним апаратима. Било је то време често истицаних друштвених слобода, али и време великих класних разлика и сурове расне дискриминације.

Путујући заједно са Јеленом Димитријевић, првом српском светском путницом, данашњи читалац готово да непосредно доживљава ондашњу Америку јер су догађаји и осећања тако живо представљени да постају део личног искуства.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА