Најновије

ВЕЛИКЕ СИЛЕ РАДЕ НА ОСТВАРИВАЊУ СВОЈИХ ИНТЕРЕСА: БИА потврдила аутентичност снимка! Да ли је близу расплет шпијунске афере? (ВИДЕО)

Безбедносно-информативна агенција потврдила је аутентичност снимка на којем Георгиј Клебан даје новац наводно српском агенту.

Начелник Управе за аналитику БИА Реља Жељски (Фото: Јутјуб)

Начелник Управе за аналитику БИА Реља Жељски рекао је да је недвосмислено установљено да се на снимку налази руски обавештајац.

На питање да ли је на снимку српски агент, припадник БИА или ВБА, или неке друге институције, Жељски је истакао да у овом тренутку не би ширио ту причу.

"Наше службе како цивилна, тако и војна, су веома интензивно ангажоване на установљавању свих околности, а детаље на ту тему ће исказати председник Србије након Савета за безбедност који ће бити одржан сутра", додао је Жељски.

Подсетио је да је БИА дужна да ради ускључиво у интересу само своје земље, а не других земаља.

"Веома је важно нагласити у овом тренутку да обавештајни субверзивни рад који се одвија на територији Републике Србије, а он се де факто одвија, не треба никако везивати само за Руску Федерацију. Напротив, и друге велике силе, попут САД, Велике Британије и Француске, али и регионални играчи, споменућу само Хрватску и Албанију, веома интензивно раде на остваривању својих интереса, што је увек у међународним односима и политици очекивано", објаснио је Жељски.

Нагласио је да су они ту да се таквим облицима без изузетка супротставе.

"Све мере које су у надлежности БИА и ВБА у овом конкретном случају се веома интензивно предузимају и биће предузете на том професионалном плану максимално одговорно и благовремено", додао је Жељски.

"О тим мерама, као и мерама које ће свакако наша држава на политичком плану предузети сутра ће детаљније говорити председник Србије", закључио је Жељски.

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је у скупштинском холу да се рано јутрос видела са председником Србије Александром Вучићем и да је он наложио ВБА да истражи аферу.

Министар одбране Александар Вулин рекао је да Вучић прикупља информације, додавши да очекује да у току сутрашњег дана позове и окупи све шефове обавештајних и контраобавештајних служби, као и начелника Генералштаба Војске Србије. 

Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Вулин рекао о шпијунској афери.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА