Најновије

ВЛАДИМИР ПУТИН ОТКРИО: Америка и Русија имају пуно заједничких интереса, а ево и којих!

Руски председник Владимир Путин изјавио је да Русија и Сједињене Америчке Државе (САД) имају много заједничких интереса и нагласио да постоји жеља за сарадњом.

Владимир Путин (Фото: kremlin. ru)

"Сједињене Америчке Државе су велика земља. Увек смо поштовали Сједињене Америчке Државе, два пута смо били савезници у два светска рата. Све је то наша заједничка позитивна историја. Наравно, желимо да сарађујемо и у технолошкој области и у економији“, изјавио је Путин на инвестиционом форуму "Русија зове!".

Он сматра да Москва и Вашингтон у најмању руку сарађују у вези са Сиријом, у питањима међународне безбедности, економије и енергетике.

"Чини ми се да у економији имамо заједничке интересе. А у енергетском сектору имамо 100 одсто. Имамо заједничке интересе у погледу осигуравања међународне безбедности. Ипак су Русија и Сједињене Америчке Државе највец́е нуклеарне силе. Овај фактор се не може занемарити", истакао је он.

Путин је рекао да постоји и слаба сарадња на оперативном нивоу против организованог криминала у Сирији, и изразио наду да ће политичка борба у САД на крају престати да утиче на односе Вашингтона и Москве.

"Видимо шта се тамо до сада дешава. Хвала Богу да нас нико не оптужује да се мешамо у изборе у Сједињеним Америчким Државама. Сада за то окривљују Украјину. Нека то решавају сами", оценио је Путин.

"Али овај фактор унутрашње политичке борбе наставља негативно да утиче на руско-америчке односе. Надам се да ц́е се то једном прекинути — ми смо спремни за то", нагласио је руски лидер.

Путин је закључио да Русија и Сједињене Америчке Државе имају много платформи за заједнички рад. "Спремни смо за то онолико колико су за то спремни наши амерички партнери", закључио је председник Русије.

Прочитајте ОВДЕ  зашто је Путин послао 300 војника у Чеченију.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА