Најновије

ВУЧИЋ: А како ће да ме победе? Не иде...

Не плашим се претњи да ће ми пуцати у леђа, злураде коментаре дела опозиције на рачун здравственог стања разумем, другачије не могу да ме победе, порука је председника Србије Александра Вучића.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Истовремено, шеф државе је одговарао на питања новинара о свом здрављу. Нагласио је да није тајна да има здравствених проблема, али да новинарска питања нису разлог због којих је у петак отишао на Војномедицинску академију.

- Што се тиче ових претњи са пет метака у леђа - јунаци! Познати су јунаци увек пуцали у леђа. Нарочито неком ненаоружаном и посебно неком у леђа, то је једно јуначко дело, а онда ће посебно јуначки да се напију после тога. Замислите људе у Краљеву, српске витезове, часне јунаке, Краљево је увек било јуначко, које гледа неког ако каже - хајде да га убијемо са пет метака у леђа - казао је Вучић.

Председник је потом упутио поруку припаднику Локалног фронта који је говорио о убиству: - Честитам ти, јуначино! Свака ти, част јунаку, добро дошао, дођи, можеш и с леђа и с преда, ја нисам наоружан.

Одговарајући на новинарска питања о разлозима због којих је био у болници, председник је рекао: 

- Ја сам хронично болестан, плус акутни проблеми које сам имао у том тренутку. То се увек догоди. То дође као "савршена олуја". Ја сам и данас болестан и под терапијом целодневном и то није тајна. То је моја ствар и нико нема везе с тим.

Вучић је навео да није најбољег здравља, али да ће наставити да се бори. 

- Борићу се за Србију докле год имам снаге и енергије! То вам гарантујем. Оставићу више него сви моји претходници. Ниједног секунда нисам окривио неког другог за моје здравље. То је мени природа дала, уз природу, моја непажња, уз неузимање лекова за срце и хипертензију. Није била лака та ноћ, хоћу да захвалим свима који су бринули - поручио је председник Србије.

Истакао је да не би било фер и коректно да каже нити да инсинуира да његови здравствени проблеми имају везе с новинарима. 

- Нећу да причам колика је моја преткомора или све. Какве то везе има с вама? Да би била у тако лошем стању, потребне су деценије, а не један дан који ми је, иначе, донео велико политичко задовољство - додао је Вучић.

Навео је да од новинарских питања никада није бежао, већ да је увек био спреман и да ће бити спреман да на њих одговори. Та питања, како је рекао, пружају му прилику да укаже на лажи којима се служе поједини медији или политички противници.

- Било би претерано да кажем да сам растурао политичке противнике, али растављајући на саставне делове њихове лажи, показивао сам да сам спреман, да сам био спреман и да ћу увек бити спреман. Победићу их увек - рекао је Вучић.

Додао је да мисли да је суштина његовог успеха у последњих седам година у томе што никад није бежао, није скривао теме, стављао их под тепих, већ се борио и одговарао.

- И нека се не радују томе превише, победићу их све заједно, аргументима, чињеницама и истином. Победићу, зато што многима од њих није стало да поставе питања, већ да буду политички протежеи за неке. То ми пружа огромну сатисфакцију и шансу да на најбољи начин покажем грађанима Србије шта је истина, а шта није - рекао је Вучић.

Што се тиче непримерених коментара дела опозиције, он каже да их разуме јер другачије не могу да га победе.

- А како ће да ме победе? Тако што устану у 11, већ у 13 иду на састанак за комбинације, како их они називају, и то им је крај дана. Чиме? Морате да победите неког радом, ангажманом, марљивошћу. Не иде - поручио је председник.

Радује се расту економије, а за поглавља како одлуче

Истичући да је Србија спремила четири поглавља, председник државе рекао је да од Брисле зависи да ли ће бити отварања нових поглавља.

- Не знам да ли ће отворити једно, два... Зависи од њих, како они одлуче тако ће и бити. Највише се радујем расту српске економије и верујем да ћемо бити земља са најбржим растом - рекао је Вучић.

Подсетио је да је у трећем кварталу раст српске економије 4,7 одсто БДП, наводећи да је само Мађарска у целој Европи испред Србије са 4,8 одсто, уз опаску да недостају подаци за још три земље.

- Очекујем да у четвртом кварталу имамо између 5,2 и 5,5 одсто и верујем да ћемо бити земља са најбржим растом економије у последњем кварталу ове године - рекао је Вучић.

Нови ауто-путеви и Моравски коридор

Председник Вучић јуче се састао са представницима компаније "Азвирт", а после састанка потписан је комерцијални уговор за изградњу деонице ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице на деоници Шабац-Лозница.

- У наредне три године изградићемо 21,4 км ауто-пута од Руме до Шапца. Овај посао ћемо завршити за три године и ово је велика вест за грађане Србије - рекао је председник.

Додао је да у наредним данима очекује потписивање уговора за Моравски коридор, те да ће ова саобраћајница бити готова до 2022, док је вредност радова процењена на 755 милиона евра.

Испливали рани радови Жанин Ањез ?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА