Најновије

ПУСТИЊСКО НЕВРЕМЕ: Падају пацовски канали, Републиканска гарда гази све пред собом! (ФОТО/ВИДЕО)

Сиријска војска имала је још један продуктиван дан иза себе, након наставка контраофанзиве против терориста у предграђу Ал Кабун, на ободима Дамаска.

Рушевине Дамаска (Фото: Јутјуб)

42. бригада, 4. механизована дивизија и 105. бригада Републиканске гарде успеле су да ослободе десетине зграда у јужном сектору Ал Кабуна. Током ослобађања овог насеља долазило је до драматичних сцена, попут блиских борби и елиминације непријатеља бомбама у блиским борбама. Суочени са смрћу, преостали џихадисти су одлучили да се предају, што се може видети на сликама:

Подлога за напад направљена је артиљеријском паљбом, ракетним бацачима, као и подршком авијације. Ту област контролишу претежно групе Хаџат Тахрир ал Шам, поједине фракције тзв. Слободне сиријске војске, као и Џејш ал Ислам. Такође, сиријска војска је открила и један тунел који је водио од Ал Кабуна до центра Дамаска, и служио као рута за снабдевање опкољених милитаната. На снимку који следи могу се видети сиријски војници који улажу надљудске напоре како би извукли преживеле милитанте испод срушене зграде. Погледајте ОВДЕ како је Борис Џонсон запретио Асаду. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА