Најновије

ОВО ЈЕ ОЗБИЉНА ПРОВОКАЦИЈА: Додик на удару НАТО лобиста!

Директорка Центра за евроатлантске студије Јелена Милић изјавила да је добро то што је председник Србије Александар Вучић похвалио компромис у БиХ и Додика.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Она је, коментарисала одлуку Председништва БиХ да усвоји Програм реформи за НАТО, а њена оцена је да је најважније да су све стране у БиХ о томе постигле одређени компромис. Она је за портал Клиx.ба рекла и да је добро то што је председник Србије Александар Вучић похвалио овај компромис, али и Милорада Додика због тога.

"Мислим да је НАТО у Србији веома експлицитно и довољно пута показао и потврдио да поштује одлуку о војној неутралности Србије. Мислим да је компромис сада кључна ствар. Треба наравно видети даље како ће се ствари развијати и да ли ће представници РС-а минирати овај план", рекла је Милић.

Упитана да каже какав је институционални и сваки други однос Србије према НАТО-у, Милић је рекла да је Србија у много бољим односима са НАТО-ом него БиХ управо због "тврдоглавог понашања Додика и због опструкција које је он изазвао".

"Дошли смо у ситуацију у којој је на подручју Србије 2018. одржана највећа НАТО вежба икада са неколико хиљада учесника, да је Србија недавно усвојила други циклус индивидуалног акционог плана 'Партнерство са НАТО-ом', да је први потпредседник Владе и министар спољних послова рекао да је јачање партнерских односа са НАТО-ом један од приоритета државе Србије, што је изузетна оцена", рекла је Милић.

Како је рекла, ставови Додика су можда и резултат руског утицаја, којег има и у Србији, "али и то је реалност која се мора тако посматрати".

"Ако он хоће да прати Србију, треба се онда поставити питање колики је значај за политички запад јачање односа са Србијом уз мале компромисе у вези са Косовом који би природним путем разбио баријеру страха у РС према појачаној сарадњи са НАТО-ом", рекла је Милић.

Против наше земље води се низ хибридних операција! Ово је главни циљ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА