Најновије

ПРЕОКРЕТ У ШПИЈУНСКОЈ АФЕРИ? На снимку са руским обавештајцем је српски потпуковник, али то није једини видео запис!?

Мушкарац који се види на снимку са руским обавештајцем Георгијем Клебаном, чије је објављивање 17. новембра покренуло аферу "Руски шпијун", идентификован је као српски потпуковник З. К. и то није једини снимак на ком је он актер.

Снимак који је потресао Србију (Фото: Јутјуб)

Снимак је настао децембра 2018. године у Земуну и није једини до ког су дошле српске обавештајне службе.

Како се незванично сазнаје, на тим снимцима З. К. није једина особа, него је снимљено више њих.

Снимак са руским обавештајцем објављен је 17. новембра на "Јутјубу", а на њему се види како руски обавештајац, идентификован као Георгиј Клебан, добија црвену кесу од "српског високог званичника са чином официра", а заузврат му даје кесу у којој се налази коверта са новцем.

Аутентичност снимка потврдила је и БИА, а председник Александар Вучић је наложио Војно-безбедносној агенцији да испита цео случај. Тим поводом вечерас је сазвана и седница Савета за националну безбедност.

Да је снимак аутентичан, потврдио је синоћ и начелник Управе за аналитику БИА Реља Жељски, наводећи да је српским безбедносним службама познат идентитет мушкарца снимљеног са Клебаном, као и шта је био предмет трговине, али није желео да открива детаље.

Клебан боравио у Београду од 2016. до 2019. године

Георгиј Клебан у Београду је као помоћник војног аташеа руске амбасаде боравио највероватније од 2016. године до јуна 2019. године, када је изненада напустио ту позицију. У периоду док је био на дужности у српској престоници, Клебан је присустовао и на неколико јавних догађаја.

Жељски је навео и да је Клебан сада ван Србије.

- Руски обавештајац се понаша природно на овом снимку, а тренутно је ван територије Србије. Овакви односи могу да изгледају овако, а обавештајци могу да буду веома маштовити. Ово је један у низу начина на који раде припадници обавештајних структура и њихових агентурних позиција, да их тако назовемо - казао је он јуче гостујући на РТС-у.

Прочитајте ОВДЕ шта је Кремљ саопштио о наводној шпијунској афери у Србији.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА