Најновије

РАТ ИЗБЕГНУТ ЗА ДЛАКУ: Амерички бомбардер кренуо на Сирију, али су Руси дигли моћни С-400!

Руске ваздушне снаге умало су обориле амерички стратешки бомбардер Б-52Х, који се неовлашћено нашао у близини базе Хмејмијм у Сирији.

Амерички бомбардер Б-52Х (Фото: Јутјуб)

Како преносе кинески и руски медији, “мистериозни инцидент се догодио близу граница Сирије”. Амерички бомбардер је дошао изузетно близу руске војне базе у Сирији, а онда је посада авиона добила упозорење од руске ПВО, која је била спремна да отвори ватру на Б-52Х.

Руска ПВО из Хмејмијма је упозорила и амерички борбени авион Ф-16, који је био у пратњи бомбардера Б-52Х, да ће бити оборен.

“Радари руске војске у Хмејмијму су приметили да се бази приближава бомбардер Б-52Х, а затим је противваздушни ракетни систем С-400 нациљао амерички авион. Руска ПВО је била спремна да отвори ватру и да обори амерички бомбардер”, наводи кинеска агенција Сина.

“Руска војска је у исто време на отвореном каналу послала хитно упозорење посади америчког бомбардера. Саопштили су им да су авиони ушли у зону руске војне контроле. Запретили су им да ако одмах не напусте ову зону да ће бити оборени, пошто ће ракете бити лансирале на америчке авионе. Посада америчког бомбардера је одмах по добијању претње напустила сиријски ваздушни простор”, пишу руски и кинески медији.

Међутим, представници Сирије, Русије и САД нису ни потврдили, али ни демантовали ове информације.

Прочитајте ОВДЕ зашто Русија не жели да учествује у овом сукобу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА