Најновије

ПЕСКОВ ОДБРУСИО СВИМА: Радујемо се Вучићевој посети, ништа неће бацити сенку на њу!

У Кремљу се радују предстојећој посети председника Србије Александра Вучића Русији и надају се да ништа неће бацити сенку на њу, каже Дмитриј Песков.

Дмитриј Песков (Фото: Јутјуб)

Радио слободна Европа пише да је Песков то изјавио дан после седнице Савета за националну безбедност Србије поводом објављивања снимка на којем се види како човек идентификован као потпуковник Руске војно обавештајне службе Георги Клебан, даје новац неком за кога је речено да је пензионисани припадник Војске Србије, З.К.

"Потврђујемо да су у току припреме за посету и радујемо јој се. Верујемо да је она изузетно важна. Свесни смо чињенице да постоје одређене стране које би волеле да спрече ту посету и убеђени смо да то неће моћи да учине", рекао је Песков новинарима, пренела је агенција ТАСС.

Вучић је данас за немачки лист "Шпигел" рекао да не планира да због "избијања шпијунске афере" откаже посету Русији планирану за 4. децембар.

"Не, не разматрамо то. Желимо да продубимо наше одличне и пријатељске односе. Али, наравно, Србија жели да покаже да је независна земља која зна како да заштити своју војну неутралност. Ми заузимамо озбиљан и одговоран приступ тренутној ситуацији", рекао је Вучић у интервјуу и додао да су "српски и руски народ пријатељи од давнина", а Србија спремна за добре односе чему се нада од Русије.

Путин сазвао руски савет безбедности! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА