Најновије

ПУТИН УПОЗОРИО: Свет се сусреће са озбиљним изазовима! Планети прети неизвесност!

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да се свет данас сусреће са озбиљним изазовима и претњама, као и да је све више фактора неизвесности.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

Како је појаснио, технологија се развија невероватном брзином, између осталог и војна, а конкуренција у том пољу поприма нове облике.

“С тим у вези, пред Русијом је задатак да у наредних 10 година појача војни, технички и кадровски потенцијал, тако што ће ефикасно трошити своја средства”, истакао је Путин на састанаку Савета безбедности Руске Федерације.

“Наш задатак у наредној декади јесте да ојачамо наш војни потенцијал, али да то буде изведено уз рационално коришћење буџетских средстава и материјално-техничких ресурса“, нагласио је он.

Руски председник је такође рекао и да је неопходно проширити палету извиђачких и нападачких беспилотних летелица, као и ласерских и хиперзвучних система приликом развоја оружја високе прецизности.

Поред тога, потребно је уложити и додатни напор приликом развоја роботизованих комплекса који су у стању да извршавају разне задатке на бојном пољу.

Осврнуо се и на питање иступања САД из Споразума о ракетама средњег и кратког домета, рекавши да је претња по питању размештања таквих пројектила све већа.

“Снажан ударац на систем контроле наоружања задао је излазак САД из Споразума о ракетама средњег и кратког домета. Претња размештања таквих пројектила све је већа и то је утицало на пораст тензија у свету”, нагласио је и додао да је Русија, с тим у вези, дужна да адекватно анализира све могуће промене на међународној сцени и да настави са развојем сопственог војног потенцијала.

Прочитајте ОВДЕ како су Американци тестирали теретни дрон.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА