Најновије

ШАМПИОНСКИ: Звезда друга у Европи, испред Ливерпула, Ајакса, Барсе, Јувеа...

Фудбалери Црвене звезде један су од најуспешнијих клубова Европе. Црвено-бели држе друго место на листи непоражених клубова на домаћем терену у националним првенствима. Испред изабраника тренера Владана Милојевића само је аустријски Ред бул Салцбург, а иза такви великани попут Ливерпула, Ајакса, Јувентуса...

Играчи Црвене Звезде (Фото: Јутјуб)

Када се погледају национална првенства, фудбалери Црвене звезде одиграли су чак 47 утакмица у којима нису осетили горчину пораза на стадиону „Рајко Митић“. Од тих 47 мечева, остварили су 44 победе и одиграли само три нерешене утакмице.

Екипа двоструког узастопног првака Србије није поражена на домаћем терену више од две године, тачније од 18. априла 2017, када су у узбудљивој и судијски контроверзној утакмици изгубили од Партизана резултатом 1:3. Био је то 154. вечити дерби, голове за Партизан дали су Леонардо два пута и Тавамба, као и Боаћи за Црвену звезду.

Са Маракане су се тада жалили на судију Данила Грујића да код 1:1 није искључио Леонарда због ударања лактом Фримпонга, те да није свирао фаул над голманом Манојловићем када је Тавамба дао други гол главом.

Занимљиво, Ред бул Салцбург одиграо је више утакмица од Црвене звезде - 51, а уписао исти број победа 44. Славни Ливерпул има скор од 45 утакмица и 35 победа, а онда следе Галатасарај 40/33, Ајакс 34/31, Динамо Загреб 25/23, Јувентус 25/21, Селтик 23/21, ПАОК 22/21, Шахтјор 20/16...

Владан Милојевић непоражен у лиги

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић никада није изгубио на Маракани у утакмицама Суперлиге, што је податак вредан поштовања. То је од јуна 2017. скоро две и по године. Имао је неуспеха у Купу Србије, када је изгубио у финалу од Партизана и европским мечевима Лиге шампиона и Лиге Европе, али никада није поражен у националном првенству.

Најлуђи нокаут погледајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА